De Bijlesstudent

Uitgebreid aanbod voor scholen

"Wij doen meer dan alleen bijles en huiswerkbegeleiding."

Geef leerlingen wat extra's mee

DeBijlesStudent hecht erg veel waarde aan de feedback van onze samenwerkingspartners. Door het contact dat we met middelbare scholen hebben is de afgelopen jaren een aantal hele mooie nieuwe diensten ontstaan: ‘tijdelijke invalkrachten’, ‘lentescholen’, ‘projectweken’ en ‘digitale geletterdheid’. DeBijlesStudent is door deze nieuwe diensten een belangrijke samenwerkingspartner voor veel middelbare scholen. Wij bieden geschikte mogelijkheden voor scholen wanneer zij tegen bepaalde problemen aanlopen of hun curriculum willen uitbreiden. Hierbij streven wij ernaar om naast de beste prijs ook een hoog niveau van service te bieden. Zo zijn wij laagdrempelig, altijd bereikbaar voor vragen en denken we graag mee bij het vinden van oplossingen.

Assistentie op school

Tijdelijke invalkrachten

Door het lerarentekort op middelbare scholen heeft DeBijlesStudent de dienst ‘tijdelijke invalkracht’ opgericht. Deze dienst koppelt een geschikte student docent aan een vak waar op dat moment een tekort is. Wij leveren hoogwaardige student docenten die zowel op korte- als lange termijn uw docententekort kunnen opvullen. In veel gevallen kunnen we binnen 24 uur al een vervangend docent voor uw school regelen. De studenten beschikken over actuele en toereikende vakkennis. Daarnaast krijgen zij een training waarin klassenmanagement wordt aangeleerd.

Uitzenden: Vanaf € 34,50 per lesuur, exclusief voorbereidingstijd.

Lentescholen

Wanneer overgang naar het volgende schooljaar nog een twijfelgeval is, is de toetsweek na de meivakantie van cruciaal belang. Tijdens onze lentescholen in de meivakantie worden leerlingen intensief klaargestoomd voor deze belangrijke toetsen. In kleine groepjes wordt er gewerkt aan de vakken die extra aandacht behoeven: de theorie wordt besproken, er worden opdrachten gemaakt en deze worden samen met de student docent nagekeken. Met de lentescholen van DeBijlesStudent ga jij zeker over naar het volgende schooljaar!


Tarief: Op basis van offerte.

Surveilleren

Scholen ervaren dat veel docenten worden ingezet als surveillant waardoor andere taken niet altijd de prioriteit hebben en de werkdruk wordt verhoogd. Daarom bieden wij de dienst aan om studenten te laten surveilleren tijdens toetsweken van de onderbouw en bovenbouw. Onze studenten staan stevig in hun schoenen en kunnen goed overzicht houden in de zaal tijdens de toets. Aangezien het studenten zijn hebben zij een goede interactie met leerlingen waardoor er een optimaal verloop van de toetsen kan plaatsvinden. In overleg met school worden de mogelijkheden besproken en wordt een plan opgesteld om het surveilleren zo optimaal mogelijk te laten verlopen.


Tarief: Op basis van offerte

Examentraining

Een examenjaar is superspannend voor de examenleerlingen. Om ze extra te ondersteunen bij de voorbereiding op hun examens, biedt DeBijlesStudent examentraining aan. Deze examentraining kan gewoon plaatsvinden in hun vertrouwde omgeving op school. In groepjes van ongeveer vier leerlingen worden de leerlingen geholpen met de vakken waar hij/zij moeite mee hebben. Omdat de groepjes worden ingedeeld per vak, kunnen de leerlingen zowel in groepsverband worden geholpen, als individueel. Tijdens de examentraining krijgen de leerlingen extra uitleg over moeilijke onderwerpen en zullen zij vooral veel oefenen door het maken van oude eindexamens. Hierdoor raken zij vertrouwd met de vraagstelling, zoals deze is op het eindexamen.

Tarief: €37,50 per lesuur per geleverde student. Iedere student kan maximaal 4 leerlingen begeleiden. De tarieven zijn inclusief voorbereidingstijd en eventuele reiskostenvergoeding voor de student.

Veelgestelde vragen

Examentraining voor scholen

Tijdens de lenteschool op school werken de leerlingen in groepjes van 4 of 5 aan de vakken waarvoor zij voor school zijn opgegeven (dit zijn vaak vakken waar de leerling zwak voor staat). Elk groepje is gekoppeld aan een student die de leerlingen kan helpen met hun vakinhoudelijke vragen. Tijdens de examentraining oefenen ze ook met oude examens, zodat de leerlingen vertrouwd raken met de vraagstelling op een examen.

Lenteschool voor scholen

Tijdens de lenteschool op school werken de leerlingen in groepjes van 4 of 5 aan de vakken waarvoor zij voor school zijn opgegeven (dit zijn vaak vakken waar de leerling zwak voor staat). Elk groepje is gekoppeld aan een student die de leerlingen kan helpen met hun vakinhoudelijke vragen. Elke week ontvang je per mail een terugkoppeling over waar jouw kind aan heeft gewerkt, hoe de werkhouding was en wat hij/zij eventueel thuis nog moet doen.

De dochteronderneming GO21_

Wij hebben dagelijks contact met scholen, schoolbesturen, docenten en leerlingen. Gaandeweg deden scholen een steeds groter beroep op ons en werd ons gevraagd wat wij konden betekenen in het kader van onderwijs in de 21e eeuw. Vanuit deze vraag is GO21 opgericht. Samen met studenten van de TU Delft, Erasmus Universiteit en Universiteit Leiden, docenten van partnerscholen en input van alle leerlingen, heeft GO21 een doorlopende leerlijn ontwikkeld voor leerlingen in het primair en voortgezet onderwijs.

 

GO21 is vooruitstrevend op het gebied van toekomstig onderwijs. Het opnemen van digitale vaardigheden in het lesprogramma van uw school biedt leerlingen een betere toekomstige arbeidspositie. GO21 biedt vernieuwend onderwijs in de vorm van leerlijnen en lesmodules op maat voor het basis- en voortgezet onderwijs.

Onderwijs en digitale vaardigheden van GO21

Projectweken

Het bouwen van je eigen game, werken met een 3D-Printer, programmeren van robots en het vergroten van ICT basisvaardigheden. Allemaal erg leuke onderwerpen waarmee leerlingen door middel van projectweken in aanraking kunnen komen. Gedurende 3 dagen verzorgt DeBijlesStudent_ interactieve sessies waarin leerlingen zich verdiepen in een van deze onderwerpen. Vol enthousiasme kunnen leerlingen na deze week vertellen over wat ze hebben gedaan en geleerd.

Digitale geletterdheid

Het curriculum voor scholen zal in de toekomst gaan veranderen. Digitale Geletterdheid krijgt een plek in het verplichte curriculum van middelbare scholen. Om op deze veranderingen in te spelen heeft DeBijlesStudent de dochteronderneming GO21_B.V. opgericht. GO21_ levert verschillende lesmodules aan scholen die alle onderdelen van het nieuwe curriculum behandelen. Van informatievaardigheden tot computational thinking en van ICT basisvaardigheden tot mediawijsheid, GO21_ zorgt ervoor dat uw school voorloopt op de rest!

Gefeliciteerd!

Je kans op slagen is zojuist aanzienlijk
Vergroot!

Bedankt voor de inschrijving en je hoort snel van ons!

Was er nog iets niet duidelijk?

Neem gerust contact op, we beantwoorden graag al je vragen.

inschrijving bijles