Christelijk Lyceum - Apeldoorn

Onze diensten voor scholen

DeBijlesStudent hecht erg veel waarde aan de feedback van onze samenwerkingspartners. Door het contact dat we met middelbare scholen hebben, is er de afgelopen jaren een aantal hele mooie diensten ontstaan. Voor veel scholen is DeBijlesStudent door het bieden van deze diensten veel meer geworden dan enkel een aanbieder van huiswerkbegeleiding.

Door middel van een nauwe samenwerking met school ondersteunt DeBijlesStudent waar nodig in het begeleiden van leerlingen. Hierbij streven wij ernaar om naast de beste prijs ook een hoog niveau van service aan te bieden. Zo zijn wij laagdrempelig, flexibel, altijd bereikbaar voor vragen en denken we graag mee bij het vinden van oplossingen.

Reparatieschool

Het Christelijk Lyceum in Apeldoorn werkt al enige tijd samen met DeBijlesStudent. Op het Christelijk Lyceum wordt iedere maandag, woensdag en vrijdag de reparatieschool aangeboden van 15:00 uur tot 18:00 uur. De reparatieschool vindt plaats in kleine klasjes van maximaal zes studenten met één studentdocent.

Digitale vaardigheden

Op het Christelijk Lyceum Apeldoorn worden naast ICT-basisvaardigheden ook Mediawijsheid, Informatievaardigheden en Computational Thinking gegeven aan brugklasleerlingen. Deze lessen worden gegeven door één of twee studentdocenten. In deze lessen leren de leerlingen kritisch nadenken, informatie te toetsen en omgaan met verschillende apparaten. Het implementeren van de modules die GO21 aanbiedt zorgt ervoor dat leerlingen beschikken over digitale vaardigheid. Klassen krijgen wekelijks een uur les in Digitale Geletterdheid.

Ervaring

Op het Christelijk Lyceum heeft een studentdocent een week lang een projectweek brugklasleerlingen begeleid rondom programmeren. In het begin van zo’n projectweek merk je al heel snel een verschil in de interesse van de leerlingen. Sommigen zijn heel gemotiveerd en willen graag leren en anderen realiseren zich met name nog niet hoe gaaf programmeren kan zijn! Het is dan ook heel leuk om te zien hoe ver je kunt komen in zo’n korte tijd met de gemotiveerde kinderen. Deze studentdocent merkte ook dat in veel gevallen de leerlingen met minder interesse in programmeren het ook steeds leuker begonnen te vinden naarmate ze de mogelijkheden van programmeren zagen. Hij denkt dat het erg belangrijk is dat kinderen al zo vroeg in aanraking komen met technische onderdelen zoals programmeren omdat het steeds crucialer wordt in onze snel veranderende maatschappij!

Leerachterstanden wegwerken

Bij de reparatieschool op het Christelijk Lyceum Apeldoorn werken de leerlingen hard om hun leerachterstanden in te halen. De bijles begint met een lekkere koek en fris. Uiteraard is er tijd om even te kletsen, plezier op school vinden wij belangrijk. De leerlingen verlaten met meer zelfvertrouwen het lokaal, wat fijn is om te zien. Ons team aan studenten is erg met de kinderen betrokken en ook onderling is het erg gezellig.

Bekijk de website van de school

Uitleg voor alle vakken

Voor alle niveau’s vind je hier uitleg voor alle vakken om je te helpen bij je huiswerk, bijles of examenvoorbereiding.