Melanchton de Blesewic -Bleiswijk

Onze diensten voor scholen

DeBijlesStudent hecht erg veel waarde aan de feedback van onze samenwerkingspartners. Door het contact dat we met middelbare scholen hebben zijn er de afgelopen jaren een aantal hele mooie diensten ontstaan. Voor veel scholen is DeBijlesStudent door het bieden van deze diensten veel meer geworden dan enkel een aanbieder van huiswerkbegeleiding.

Door middel van een nauwe samenwerking met de school ondersteunt DeBijlesStudent waar nodig in het begeleiden van leerlingen. Hierbij streven wij ernaar om naast de beste prijs ook een hoog niveau van service te bieden. Zo zijn wij laagdrempelig, flexibel, altijd bereikbaar voor vragen en denken we graag mee bij het vinden van oplossingen.

Surveilleren

Op de Melanchton surveilleren studenten van DeBijlesStudent. Tijdens het surveilleren is de studentdocent in de klas aanwezig en zorgt ervoor dat de docent op een fijne manier vanuit huis les kan geven. Zo zorgt de surveillant dat de docent duidelijk zichtbaar en te verstaan is via de beamer. Samen met de scholen willen wij namelijk zoveel mogelijk voorkomen dat de leerachterstand, die leerlingen al hebben opgelopen door de corona crisis, alsmaar groter blijft worden. Daarnaast zorgt de surveillant ervoor dat de leerlingen vragen kunnen stellen en dat de rust in de klas wordt gewaarborgd. Op deze manier proberen wij ervoor te zorgen dat leerlingen zoveel als mogelijk ‘normaal’ les kunnen blijven krijgen.

Huiswerkbegeleiding

Op het Melanchton geven wij huiswerkbegeleiding aan alle niveaus en jaren. Vaak kennen de kinderen elkaar nog niet wanneer ze bij ons beginnen, maar al snel worden ze vrienden met kinderen die zij normaal niet tegenkomen op school. Het is mooi om te zien dat kinderen in de vijfde klas ook goed om kunnen gaan met de kinderen in de eerste en dat niveau er niet toe doet. In de pauze kunnen de leerlingen tafelvoetballen, wat voor saamhorigheid zorgt. Ondanks dat de huiswerkbegeleiding echt niet altijd leuk is voor de kinderen zorgen ze er samen voor dat ze het een beetje gezellig maken en elkaar er doorheen slepen op de lange schooldagen.

Bekijk de website van de school