Huiswerkbegeleiding Pieter Groen - Katwijk

Onze diensten voor scholen

DeBijlesStudent hecht erg veel waarde aan de feedback van onze samenwerkingspartners. Door het contact dat we met middelbare scholen hebben, is er de afgelopen jaren een aantal hele mooie diensten ontstaan. Voor veel scholen is DeBijlesStudent door het bieden van deze diensten veel meer geworden dan enkel een aanbieder van huiswerkbegeleiding.

Door middel van een nauwe samenwerking met school ondersteunt DeBijlesStudent waar nodig in het begeleiden van leerlingen. Hierbij streven wij ernaar om naast de beste prijs ook een hoog niveau van service aan te bieden. Zo zijn wij laagdrempelig, flexibel, altijd bereikbaar voor vragen en denken we graag mee bij het vinden van oplossingen.

Huiswerkklas en reparatieschool

Het Pieter Groen in Katwijk werkt al meerdere jaren samen met DeBijlesStudent. Op het Pieter Groen wordt de huiswerkklas en de reparatieschool aangeboden. De huiswerkklas vindt iedere dinsdag en donderdag plaats van 15:30 uur tot 17:30 uur. De reparatieschool vindt op dezelfde dagen en tijden plaats. Zowel de huiswerkklas als de reparatieschool vinden plaats in kleine klasjes van maximaal zes studenten met één studentdocent.

Digitale vaardigheden

Op het Pieter Groen in Katwijk worden naast ICT-basisvaardigheden ook mediawijsheid, informatievaardigheden en computational thinking gegeven aan brugklasleerlingen. Deze lessen worden gegeven door één of twee studentdocenten. In deze lessen leren de leerlingen kritisch nadenken, informatie te toetsen en omgaan met verschillende apparaten. Het implementeren van de modules die GO21 aanbiedt zorgt ervoor dat leerlingen beschikken over digitale vaardigheid. Klassen krijgen wekelijks een uur les in digitale geletterdheid.

Surveilleren

Naast de huiswerkklas en de reparatieschool wordt er door studentdocenten gesurveilleerd. Het surveilleren vindt dagelijks van 8:15 uur tot 15:00 uur plaats. Tijdens het surveilleren houden studentdocenten orde in de klas en zorgen ze dat de techniek werkt, terwijl de docent online les aan het geven is.   

Bij ons op het Pieter Groen denken we graag mee met de leerlingen. Er is altijd tijd om je frustratie met ons te delen of juist je plannen te bespreken voor het weekend na de reparatieschool of in de pauze. Onze quote is ook wel “just go with the wave”, omdat we natuurlijk zo lekker dichtbij het strand zitten. We willen de sfeer van het strand graag naar de lokalen meenemen. Dan heeft iedereen het meeste plezier!

Bekijk de website van de school

Uitleg voor alle vakken

Voor alle niveau’s vind je hier uitleg voor alle vakken om je te helpen bij je huiswerk, bijles of examenvoorbereiding.