Rudolf Steiner College - Haarlem

Onze diensten voor scholen

DeBijlesStudent hecht erg veel waarde aan de feedback van onze samenwerkingspartners. Door het contact dat we met middelbare scholen hebben zijn er de afgelopen jaren een aantal hele mooie diensten ontstaan. Voor veel scholen is DeBijlesStudent door het bieden van deze diensten veel meer geworden dan enkel een aanbieder van huiswerkbegeleiding.

Door middel van een nauwe samenwerking met de school ondersteunt DeBijlesStudent waar nodig in het begeleiden van leerlingen. Hierbij streven wij ernaar om naast de beste prijs ook een hoog niveau van service te bieden. Zo zijn wij laagdrempelig, flexibel, altijd bereikbaar voor vragen en denken we graag mee bij het vinden van oplossingen.

Klassen Assistentie

Binnen de huidige situatie kan het zomaar zijn dat een docent 10 dagen vanuit huis moet werken. Dit zorgt voor gaten in het lesrooster en tevens zorgt een vervanger zoeken voor de leerlingen voor onrust. Het zou dus ideaal zijn als docenten vanuit huis digitaal les kunnen geven.

Echter, dit brengt ook de nodige uitdagingen met zich mee, want rust houden in een klaslokaal met 30 leerlingen terwijl er vanaf een beeldscherm les wordt gegeven is een hele opgave. Vanaf een webcam is het moeilijk overzicht te houden. Daarnaast kan een docent binnen deze vorm van lesgeven de leerlingen minder effectief aanspreken op hun gedrag en heeft minder goed door of er vragen zijn.

Scholen zijn hierdoor genoodzaakt om iemand fysiek in het lokaal aanwezig te hebben om de vakdocent hierbij te ondersteunen. Scholen kunnen dit niet altijd zelf bolwerken met hun eigen personeel en schakelen daarom graag wat extra handen in.

Bij deBijlesStudent ondersteunen wij graag scholen met een klassenstudent, wij vinden het belangrijk dat de kwaliteit van het onderwijs er namelijk niet onder zal lijden. Wij vinden het belangrijk dat leerlingen, juist in deze tijd, goed onderwijs krijgen en ondersteunen docenten dan ook graag. Onze klassenstudent is aanwezig in het lokaal en zorgt voor klassenmanagement en het ondersteunen van de docent. De klassenstudent zorgt voor de administratie, orde in het lokaal, dat het contact tussen de leerlingen en de docent goed en soepel verloopt en zorgt ervoor dat iedereen aandacht heeft voor de vakdocent en spreekt leerlingen aan indien nodig. Onze klassen studenten zijn goed in orde houden, sociaal en communicatief vaardig en hebben affiniteit met het onderwijs.

Bekijk de website van de school