's Gravendreef College - Leidschenveen

Onze diensten voor scholen

DeBijlesStudent hecht erg veel waarde aan de feedback van onze samenwerkingspartners. Door het contact dat we met middelbare scholen hebben, is er de afgelopen jaren een aantal hele mooie diensten ontstaan. Voor veel scholen is DeBijlesStudent door het bieden van deze diensten veel meer geworden dan enkel een aanbieder van huiswerkbegeleiding.

Door middel van een nauwe samenwerking met school ondersteunt DeBijlesStudent waar nodig in het begeleiden van leerlingen. Hierbij streven wij ernaar om naast de beste prijs ook een hoog niveau van service aan te bieden. Zo zijn wij laagdrempelig, flexibel, altijd bereikbaar voor vragen en denken we graag mee bij het vinden van oplossingen.

Huiswerkklas

Het ‘s Gravendreef College in Leidschenveen werkt al meerdere jaren samen met DeBijlesStudent. Op het ‘s Gravendreef wordt al meerdere jaren de huiswerkklas en de reparatieschool aangeboden. De huiswerkklas vindt iedere maandag, dinsdag en donderdag plaats van 15:00 uur tot 17:00 uur. Daarnaast wordt iedere dinsdag en donderdag reparatieschool gegeven, ook van 15:00 uur tot 17:00 uur. Zowel de huiswerkklas als de reparatieschool vinden plaats in kleine klasjes van maximaal zes studenten met één studentdocent. Naast de huiswerkklas en de reparatieschool wordt er dagelijks door studentdocenten gesurveilleerd. Het surveilleren vindt dagelijks van 9:00 uur tot 14:15 uur plaats. Tijdens het surveilleren houden studentdocenten orde in de klas en zorgen ze dat de techniek werkt, terwijl de docent online les aan het geven is.

In de zomerdagen kan de huiswerkklas nogal zwaar zijn voor de leerlingen op het ‘s Gravendreef College. Daarom wordt op enkele warme dagen in het jaar waterijsjes gehaald voor in de pauze, om de leerlingen wat af te laten koelen en extra motivatie te geven om de warme dag productief door te kunnen komen.

Reparatieschool

Tijdens de reparatieschool op het ‘s Gravendreef werken de leerlingen met een stempel. Deze stempel verdienen de leerlingen als ze de twee uur in de reparatieschool hard hebben gewerkt aan één van hun vakken. Doordat de leerlingen stempels verdienen bij de reparatieschool zijn ze extra gemotiveerd hard te werken! 

Surveilleren

Tijdens het surveilleren is de studentdocent in de klas aanwezig en zorgt ervoor dat de docent op een fijne manier vanuit huis les kan geven. Zo zorgt de surveillant dat de docent duidelijk zichtbaar en te verstaan is via de beamer. Met het aanbieden van deze dienst willen wij voorkomen dat er verdere leerachterstanden ontstaan bij de leerlingen. Daarnaast zorgt de surveillant ervoor dat de leerlingen vragen kunnen stellen en dat de rust in de klas wordt gewaarborgd. Op deze manier proberen wij ervoor te zorgen dat leerlingen zoveel als mogelijk ‘normaal’ les kunnen blijven krijgen.

Bekijk de website van de school

Uitleg voor alle vakken

Voor alle niveau’s vind je hier uitleg voor alle vakken om je te helpen bij je huiswerk, bijles of examenvoorbereiding.