Savornin Lohman - Hilversum

Onze diensten voor scholen

DeBijlesStudent hecht erg veel waarde aan de feedback van onze samenwerkingspartners. Door het contact dat we met middelbare scholen hebben, is er de afgelopen jaren een aantal hele mooie diensten ontstaan. Voor veel scholen is DeBijlesStudent door het bieden van deze diensten veel meer geworden dan enkel een aanbieder van huiswerkbegeleiding.

Door middel van een nauwe samenwerking met school ondersteunt DeBijlesStudent waar nodig in het begeleiden van leerlingen. Hierbij streven wij ernaar om naast de beste prijs ook een hoog niveau van service aan te bieden. Zo zijn wij laagdrempelig, flexibel, altijd bereikbaar voor vragen en denken we graag mee bij het vinden van oplossingen.

Digitale vaardigheden

Op Savornin Lohman in Hilversum worden naast ICT-basisvaardigheden ook Mediawijsheid, Informatievaardigheden en Computational Thinking gegeven aan brugklasleerlingen. Deze lessen worden gegeven door één of twee studentdocenten. In deze lessen leren de leerlingen kritisch nadenken, informatie te toetsen en omgaan met verschillende apparaten. Het implementeren van de modules die GO21 aanbiedt zorgt ervoor dat leerlingen beschikken over digitale vaardigheid. Klassen krijgen wekelijks een uur les in Digitale Geletterdheid.

 

Digitale Geletterdheid

Het curriculum voor scholen zal in de toekomst gaan veranderen. Digitale Geletterdheid krijgt een plek in het verplichte curriculum van middelbare scholen. Om op deze veranderingen in te spelen heeft DeBijlesStudent de dochteronderneming GO21 B.V. opgericht. GO21 levert verschillende lesmodules aan scholen die alle onderdelen van het nieuwe curriculum behandelen. Van Informatievaardigheden tot Computational Thinking en van ICT-basisvaardigheden tot Mediawijsheid, GO21 zorgt ervoor dat uw school voorloopt op de rest!

Ervaring

Een van de modules was robotisering, iets wat een steeds grotere plek in zal gaan nemen in het dagelijks leven van de toekomst. In de module mediawijsheid kon de studentdocent de leerlingen aanleren om kritisch te kijken naar verschillende nieuwsbronnen en foto’s die zij op social media voorbij zien komen. Er komen via social media steeds vaker enorm gefotoshopte foto’s of “fake news” in de wereld terecht en het is belangrijk dat leerlingen zich hier bewust van zijn. De studentdocent heeft ervaren dat leerlingen het leuk vonden om met dit soort onderwerpen bezig te zijn. Ze konden in de lessen veel eigen input leveren, ook omdat zij zelf goed bekend zijn met bijvoorbeeld computers en social media platforms. Soms begrepen leerlingen niet wat het nut van bepaalde lessen was, maar wanneer de studentdocent goed uitlegde waarom deze belangrijk voor hen waren, viel het op dat ze gemotiveerd en met plezier aan de slag gingen. In vergelijking met andere vakken staan de thema’s bij digitale geletterdheid voor de leerlingen spreekwoordelijk veel minder ver van hun bed.

Bekijk de website van de school

Uitleg voor alle vakken

Voor alle niveau’s vind je hier uitleg voor alle vakken om je te helpen bij je huiswerk, bijles of examenvoorbereiding.