Scholengemeenschap Dalton - Voorburg

Onze diensten voor scholen

DeBijlesStudent hecht erg veel waarde aan de feedback van onze samenwerkingspartners. Door het contact dat we met middelbare scholen hebben, is er de afgelopen jaren een aantal hele mooie diensten ontstaan. Voor veel scholen is DeBijlesStudent door het bieden van deze diensten veel meer geworden dan enkel een aanbieder van huiswerkbegeleiding.

Door middel van een nauwe samenwerking met school ondersteunt DeBijlesStudent waar nodig in het begeleiden van leerlingen. Hierbij streven wij ernaar om naast de beste prijs ook een hoog niveau van service aan te bieden. Zo zijn wij laagdrempelig, flexibel, altijd bereikbaar voor vragen en denken we graag mee bij het vinden van oplossingen.

Reparatieschool

Scholengemeenschap Dalton in Voorburg werkt al meerdere jaren samen met DeBijlesStudent. Op het Dalton Voorburg wordt op meerdere dagen de reparatieschool aangeboden. De reparatieschool vindt plaats van 15:45 uur tot 17:30 uur. De reparatieschool vinden plaats in kleine klasjes van maximaal zes studenten met één studentdocent. Naast de reparatieschool wordt er door studentdocenten gesurveilleerd. Het surveilleren vindt dagelijks van 9:00 uur tot 15:00 uur plaats. Tijdens het surveilleren houden studentdocenten orde in de klas en zorgen ze dat de techniek werkt, terwijl de docent online les aan het geven is. 

Ervaring

Een student is sinds kort via DeBijlesStudent werkzaam als surveillant en bijlesstudent bij het Dalton Voorburg. Door de goede sfeer op de werkvloer met collega’s en leerlingen vliegen de dagen voorbij. Daarnaast zijn de werkzaamheden zeer divers. Als surveillant is de student verantwoordelijk voor het soepel verlopen van de les als een docent is uitgevallen en tijdens de huiswerkbegeleiding breng je jouw kennis over aan de leerlingen die hier behoefte aan hebben. Hiermee kun je van toegevoegde waarde zijn voor het optimale leerproces van de leerlingen. Dit teneinde dat zij allemaal slagen voor hun middelbare school. Naast het werken bij het Dalton Voorburg zijn er vele andere mogelijkheden om uren te maken. Eenmaal werkzaam bij DeBijlesStudent ben je multi-inzetbaar! Werk met impact!

Surveilleren

Tijdens het surveilleren is de studentdocent in de klas aanwezig en zorgt ervoor dat de docent op een fijne manier vanuit huis les kan geven. Zo zorgt de surveillant dat de docent duidelijk zichtbaar en te verstaan is via de beamer. Met het aanbieden van deze dienst willen wij voorkomen dat er verdere leerachterstanden ontstaan bij de leerlingen. Daarnaast zorgt de surveillant ervoor dat de leerlingen vragen kunnen stellen en dat de rust in de klas wordt gewaarborgd. Op deze manier proberen wij ervoor te zorgen dat leerlingen zoveel als mogelijk ‘normaal’ les kunnen blijven krijgen.  

Niet alle leerlingen van het Dalton hebben er altijd zin in om de hele middag nog op school te blijven. Toch zien we dat de leerlingen aan het einde van de middag met een voldaan en fijn gevoel naar huis gaan. Dit komt door de gemoedelijke sfeer die hangt op het Dalton, het gevoel van voldoening bij de leerlingen dat ze deze middag nuttig hebben besteed en het fijne contact tussen de leerlingen en de studenten.

Bekijk de website van de school

Uitleg voor alle vakken

Voor alle niveau’s vind je hier uitleg voor alle vakken om je te helpen bij je huiswerk, bijles of examenvoorbereiding.