Visser 't Hooft Lyceum - Leiderdorp

Onze diensten voor scholen

DeBijlesStudent hecht erg veel waarde aan de feedback van onze samenwerkingspartners. Door het contact dat we met middelbare scholen hebben, is er de afgelopen jaren een aantal hele mooie diensten ontstaan. Voor veel scholen is DeBijlesStudent door het bieden van deze diensten veel meer geworden dan enkel een aanbieder van huiswerkbegeleiding.

Door middel van een nauwe samenwerking met school ondersteunt DeBijlesStudent waar nodig in het begeleiden van leerlingen. Hierbij streven wij ernaar om naast de beste prijs ook een hoog niveau van service aan te bieden. Zo zijn wij laagdrempelig, flexibel, altijd bereikbaar voor vragen en denken we graag mee bij het vinden van oplossingen.

Huiswerkbegeleiding

Op het Visser ‘t Hooft in Leiderdorp wordt er huiswerkbegeleiding ,de reparatieschool, digitale geletterdheid en surveilleren aangeboden. De huiswerkklas vindt iedere maandag, dinsdag en donderdag plaats van 14:30 tot 17:00.  Zowel de huiswerkklas als de reparatieschool vinden plaats in kleine klasjes van maximaal zes studenten met één studentdocent.

Reparatieschool

Het Visser ’t Hooft Lyceum in Leiderdorp werkt al enige tijd samen met DeBijlesStudent. Op het Visser ‘t Hooft wordt op meerdere dagen de reparatieschool aangeboden. De reparatieschool vinden plaats in kleine klasjes van maximaal zes studenten met één studentdocent. Naast de reparatieschool wordt er door studentdocenten gesurveilleerd. Het surveilleren vindt dagelijks van 9:00 uur tot 17:00 uur plaats. Tijdens het surveilleren houden studentdocenten orde in de klas en zorgen ze dat de techniek werkt, terwijl de docent online les aan het geven is. 

Digitale vaardigheden

Op Visser ‘t Hooft Leiderdorp worden naast ICT-basisvaardigheden ook Mediawijsheid, Informatievaardigheden en Computational Thinking gegeven aan brugklasleerlingen. Deze lessen worden gegeven door één of twee studentdocenten. In deze lessen leren de leerlingen kritisch nadenken, informatie te toetsen en omgaan met verschillende apparaten. Het implementeren van de modules die GO21 aanbiedt zorgt ervoor dat leerlingen beschikken over digitale vaardigheid. Klassen krijgen wekelijks een uur les in Digitale Geletterdheid.

Surveilleren

Tijdens het surveilleren is de studentdocent in de klas aanwezig en zorgt ervoor dat de docent op een fijne manier vanuit huis les kan geven. Zo zorgt de surveillant dat de docent duidelijk zichtbaar en te verstaan is via de beamer. Met het aanbieden van deze dienst willen wij voorkomen dat er verdere leerachterstanden ontstaan bij de leerlingen. Daarnaast zorgt de surveillant ervoor dat de leerlingen vragen kunnen stellen en dat de rust in de klas wordt gewaarborgd. Op deze manier proberen wij ervoor te zorgen dat leerlingen zoveel als mogelijk ‘normaal’ les kunnen blijven krijgen.

Omdat het Visser ‘t Hooft in Leiderdorp de onderbouw én mavo locatie is, is het een kleinere en knusse school. Dit is te merken aan de gezellige en open sfeer tussen de leerlingen, studenten en leraren. Ondanks dat de school klein is, heeft deze wel alle middelbare school niveaus onder één dak. Dit zorgt voor een unieke situatie waar uiteenlopende leerlingen dichterbij elkaar komen.

Bekijk de website van de school

Uitleg voor alle vakken

Voor alle niveau’s vind je hier uitleg voor alle vakken om je te helpen bij je huiswerk, bijles of examenvoorbereiding.