Geef leerlingen wat extra's mee

DeBijlesStudent hecht erg veel waarde aan de feedback van onze samenwerkingspartners. Door het contact dat we met middelbare scholen hebben is de afgelopen jaren een aantal hele mooie nieuwe diensten ontstaan: ‘tijdelijke invalkrachten’, ‘lentescholen’, ‘projectweken’ en ‘digitale geletterdheid’. DeBijlesStudent is door deze nieuwe diensten een belangrijke samenwerkingspartner voor veel middelbare scholen. Wij bieden geschikte mogelijkheden voor scholen wanneer zij tegen bepaalde problemen aanlopen of hun curriculum willen uitbreiden. Hierbij streven wij ernaar om naast de beste prijs ook een hoog niveau van service te bieden. Zo zijn wij laagdrempelig, altijd bereikbaar voor vragen en denken we graag mee bij het vinden van oplossingen.

Assistentie op school

Tijdelijke invalkrachten

Door het lerarentekort op middelbare scholen heeft DeBijlesStudent de dienst ‘tijdelijke invalkracht’ opgericht. Deze dienst koppelt een geschikte student docent aan een vak waar op dat moment een tekort is. Wij leveren hoogwaardige student docenten die zowel op korte- als lange termijn uw docententekort kunnen opvullen. In veel gevallen kunnen we binnen 24 uur al een vervangend docent voor uw school regelen. De studenten beschikken over actuele en toereikende vakkennis. Daarnaast krijgen zij een training waarin klassenmanagement wordt aangeleerd.

Lentescholen

Wanneer overgang naar het volgende schooljaar nog een twijfelgeval is, is de toetsweek na de meivakantie van cruciaal belang. Tijdens onze lentescholen in de meivakantie worden leerlingen intensief klaargestoomd voor deze belangrijke toetsen. In kleine groepjes wordt er gewerkt aan de vakken die extra aandacht behoeven: de theorie wordt besproken, er worden opdrachten gemaakt en deze worden samen met de student docent nagekeken. Met de lentescholen van DeBijlesStudent ga jij zeker over naar het volgende schooljaar!

Surveilleren

Scholen ervaren dat veel docenten worden ingezet als surveillant waardoor andere taken niet altijd de prioriteit hebben en de werkdruk wordt verhoogd. Daarom bieden wij de dienst aan om studenten te laten surveilleren tijdens toetsweken van de onderbouw en bovenbouw. Onze studenten staan stevig in hun schoenen en kunnen goed overzicht houden in de zaal tijdens de toets. Aangezien het studenten zijn hebben zij een goede interactie met leerlingen waardoor er een optimaal verloop van de toetsen kan plaatsvinden. In overleg met school worden de mogelijkheden besproken en wordt een plan opgesteld om het surveilleren zo optimaal mogelijk te laten verlopen.

Digitale vaardigheid

Projectweken

Het bouwen van je eigen game, werken met een 3D-Printer, programmeren van robots en het vergroten van ICT basisvaardigheden.. Allemaal erg leuke onderwerpen waarmee leerlingen door middel van projectweken in aanraking kunnen komen. Gedurende 3 dagen verzorgt de bijlesstudent interactieve sessies waarin leerlingen zich verdiepen in een van deze onderwerpen. Vol enthousiasme kunnen leerlingen na deze week vertellen over wat ze hebben gedaan en geleerd.

Digitale geletterdheid

Het curriculum voor scholen zal in de toekomst gaan veranderen. Digitale Geletterdheid krijgt een plek in het verplichte curriculum van middelbare scholen. Om op deze veranderingen in te spelen heeft DeBijlesStudent de dochteronderneming GO21_B.V. opgericht. GO21_ levert verschillende lesmodules aan scholen die alle onderdelen van het nieuwe curriculum behandelen. Van informatievaardigheden tot computational thinking en van ICT basisvaardigheden tot mediawijsheid, GO21_ zorgt ervoor dat uw school voorloopt op de rest!