Examentraining voor VMBO, HAVO en VWO

"Vergroot je slagingskans!"

Met vertrouwen je examen halen

Een examenjaar is super spannend voor de examenleerlingen. Je wilt niets liever dan je zoon of dochter te zien pronken met een diploma. Met behulp van examentraining door onze studenten, kunnen wij de kans vergroten dat jouw kind de eindstreep behaalt.

Individuele examentraining krijgen

Jouw kind krijgt één op één begeleiding en kan tijdens deze individuele begeleiding geholpen worden met de vakken waar hij/zij moeite mee heeft. De examentraining kan plaatsvinden op school, aan huis of op een van onze locaties. Ook is er een mogelijkheid om de examentraining digitaal te laten plaatsvinden via Whereby. Geef aan op welke dagen de leerling trainingen wilt volgen en wij zorgen ervoor dat de leerling goed voorbereid het examen of herexamen kan beginnen.

Scholen schakelen ook DeBijlesStudent in voor examentraining

Examentraining kan ook gewoon plaatsvinden in de vertrouwde omgeving op school. In groepjes van ongeveer vier leerlingen worden de leerlingen geholpen met de vakken waar hij/zij moeite mee hebben. Omdat de groepjes worden ingedeeld per vak, kunnen de leerlingen zowel in groepsverband worden geholpen, als individueel. Informeer bij je school of ze al samenwerken met DeBijlesStudent, of wanneer je een school bent vraag hier uw informatie aan.

Examen Biologie Havo

Wat kun je verwachten van onze examentraining?

Tijdens de examentraining krijgt jouw kind extra uitleg over de onderwerpen waar de leerling moeite mee heeft en zullen zij vooral veel oefenen door het maken van oude eindexamens. Hierdoor raakt hij/zij vertrouwd met de vraagstelling, zoals deze op het eindexamen is. De examentrainingen worden, individueel of in kleine groepjes, gegeven door goede en enthousiaste studenten. Samen met jouw kind zorgen we ervoor dat de examenstof goed begrepen wordt. Verder herhalen we alle stof nogmaals en helpen we extra goed met de onderdelen waar de leerling moeite mee heeft. De examentraining kan plaatsvinden aan huis of op een van onze locaties.

Examenblad

Tijdens de examentraining krijgen de leerlingen extra uitleg over moeilijke onderwerpen en zullen zij vooral veel oefenen door het maken van oude eindexamens. De opdrachten waarmee geoefend wordt zijn opdrachten van Examenblad 2021. Al deze opdrachten zijn goed geanalyseerd door onze docenten. Hierdoor raken zij vertrouwd met de vraagstelling, zoals deze is op het eindexamen. Daarnaast kunnen wij tijdens de examentraining ook een planning maken voor alle examens die er volgen. Dit doen wij aan de hand van examenblad 2021.

Voor welk niveau zijn de examentrainingen?

Voor ieder niveau van elke scholier worden examentrainingen anders ingedeeld want per niveau ligt de focus van de leerling ergens anders. Door examenblad vmbo, examenblad havo en examenblad vwo goed te analyseren kan deze focus per leerling goed afgestemd worden. DeBijlesStudent is dus toegankelijk voor ieder soort leerling!

Voor welke vakken kan ik examentraining krijgen?

Voor alle vakken is er een eigen bundel gecreëerd zodat alle stof overzichtelijk blijft voor de leerlingen. En dat zij later nog terug kunnen kijken wat zij geleerd hebben tijdens de examentrainingen. Deze bundels beschikken over theorie en opdrachten. Deze bundels zijn ingericht in domeinen zodat ook dit overzicht biedt aan de leerling.

Voor vakken zoals Engels en Nederlands, waar een tekst voor gemaakt moet worden, wordt er examenblad Engels en examenblad Nederlands geanalyseerd per soort vraag. Hierin is het belangrijk dat de leerling leert hoe hij/zij leert een vraag te benaderen. Voor vakken met een tekst als eindexamen wordt er aandacht gegeven aan de leestactieken in het algemeen en dit wordt verder versterkt met specificaties per vak.

Voor de examentraining in het vak wiskunde is het belangrijk dat de theorie per onderdeel goed beheerst wordt voordat er sommen gemaakt worden. Veel leerlingen maken direct examens op examenblad wiskunde maar vergeten vaak de theorie. Deze theorie wordt eerst besproken, waarna er geoefend wordt met opdrachten uit oude examens.

Waarom zou je kiezen voor examentraining?

 • Duidelijk overzicht van de examenstof
 • Goede hulp van vakkundige studenten
 • Extra herhaling, uitleg en begeleiding
 • Lastige stof onder de knie krijgen
 • Examenopdrachten begrijpen
 • Hogere eindcijfers

Tarieven

Wij bieden strippenkaarten aan voor 5 of 10 uur examentraining. Voor de strippenkaarten hanteren wij de volgende tarieven:

 • Strippenkaart van 5 uur: €137,50 per strippenkaart
 • Strippenkaart van 10 uur: €250,- per strippenkaart

De tarieven zijn inclusief voorbereidingstijd en eventuele reiskostenvergoeding voor de student. 

Twee-daagse examentraining voor € 239,- op de Spinozalaan 33 in Voorburg

 • Twee-daagse examentraining voor €239,- op locatie: Spinozalaan 33 in Voorburg.
 • Alle vakken – VMBO/HAVO/VWO. 
 • Groepje van maximaal 6 leerlingen.  
VMBO/HAVO/VWO DATUM 2de DATUM
Nederlands 25 en 26 Maart 22 en 23 April
Engels 25 en 26 Maart 22 en 23 April
Frans 25 en 26 Maart 22 en 23 April
Biologie 1 en 2 April 29 en 30 April
Geschiedenis 1 en 2 April 29 en 30 April
Aardrijkskunde 1 en 2 April 29 en 30 April
Natuurkunde 8 en 9 April 1 en 2 Mei
Scheikunde 8 en 9 April 1 en 2 Mei
Wiskunde B 8 en 9 April 1 en 2 Mei
Economie 15 en 16 April 6 en 7 Mei
Wiskunde A 15 en 16 April 6 en 7 Mei
Duits 15 en 16 April 6 en 7 Mei

Willen jouw vrienden ook examentraining? Melden zij zich via jou bij ons aan?
Dan krijg jij per vriend/vriendin een VVV cadeaukaart t.w.v. €25,- *

(VVV-cadeaukaarten kan je uitgeven bij meer dan 17.000 online en fysieke winkels)
*Maximaal 5 vrienden per leerling. 

Uitleg en proefexamens als extra ondersteuning voor je eindexamen

Voor alle niveau’s vind je hier uitleg en proefexamens voor alle vakken om je te helpen bij je huiswerk, bijles of examenvoorbereiding.

Veelgestelde vragen

De examentraining is een individuele begeleiding, waarbij jouw kind voor één of twee vakken inhoudelijke studieondersteuning krijgt. Tijdens de training maken student en leerling samen een planning voor de examens, oude examens en de student kan de leerling overhoren. 

De examentraining kan plaatsvinden aan huis, op school, in een bibliotheek. Ook is online examentraining mogelijk.

Examentrainingen voor leerlingen kunnen per 5 of 10 uur worden afgenomen door middel van aanschaf van een strippenkaart. De strippenkaart wordt vooraf betaald. De kosten voor de strippenkaart.

Strippenkaart van 5 uur: €137,50 per strippenkaart

Strippenkaart van 10 uur: €250,- per strippenkaart

Als de strippenkaart vol is en je wilt een nieuwe strippenkaart aanschaffen, dan kan dat door een mail te sturen naar strippenkaart@debijlesstudent.nl.

Wij bieden examentraining voor leerlingen van het vmbo, havo en vwo.

Voor Scholen

Vraag informatie aan