Het ontstaan van DeBijlesStudent

DeBijlesStudent is in september 2012 mede opgericht door Thomas Smit: “Tijdens mijn studie rechten zat mijn neefje op de middelbare school. Hij had behoefte aan extra hulp bij bepaalde vakken. Ik merkte dat er vaak een tekort is aan goede huiswerk- en individuele begeleiding van leerlingen. Voor dit probleem wilde ik samen met een aantal studiegenoten een betaalbare oplossing bieden. Zo is DeBijlesStudent ontstaan, uit passie voor het geven van bijles en ondernemerschap.”

Huiswerkbegeleiding met ervaring

Inmiddels hebben wij al ruim 10 jaar ervaring op het gebied van huiswerkbegeleiding, individuele bijles, examentraining, uitzenden van leerkrachten en lentescholen. Wij zitten momenteel op acht vaste vestigingen waarvan twee eigen locaties. Ook geven we veel bijles aan huis. DeBijlesStudent werkt samen met een groot aantal middelbare scholen uit de regio Haaglanden en Leiden. Onze studenten komen vooral van de Universiteit Leiden, Erasmus Universiteit Rotterdam en TU Delft. Deze enthousiaste studenten, we hebben meer dan 800 medewerkers, staan dagelijks klaar om je kind of uw leerlingen op weg te helpen.

Huiswerkbegeleiding met keurmerk

Er is sinds de begintijd veel veranderd, DeBijlesStudent beschikt sinds een paar jaar over het bekende LVSI keurmerk, een kwaliteitskenmerk voor gewaardeerde huiswerkinstituten. Vanuit die vrienden die huiswerkbegeleiding gaven op een zolderkamer, is er nu een professionele organisatie ontstaan in een BV constructie die al duizenden scholieren heeft begeleidt richting het eindexamen. Onze prijs-kwaliteitsverhouding is gebleven, we willen de goedkoopste zijn van de beste huiswerkinstituten.  DeBijlesStudent biedt de extra ondersteuning die uw kind door zijn schoolcarrière helpt en voor veel van onze oud-leerlingen een interessante bijbaan als ze gaan studeren.

Scholen waar wij mee samenwerken:

Samen sta je sterker dan alleen. Ook DeBijlesStudent is zich hiervan bewust en is trots op haar samenwerkingen. Deze samenwerkingen bestaan van middelbare scholen tot innovatiemanagers aan toe. Ook zijn wij aangesloten bij de Landelijke Vereniging voor Studiebegeleidingsinstituten en beschikken wij over het LVSI-keurmerk; deze bevestigt ons streven om de beste kwaliteit te leveren.

Pedagogische hulpverlening

Onlangs is er een samenwerking gestart met ‘Van Haersma Buma Orthopedagogiek. Dit is een kleine zelfstandige praktijk voor onderzoek en behandeling van leer- en gedragsproblemen bij kinderen en jongeren tot 18 jaar. Daarnaast geeft mevrouw Buma pedagogische ondersteuning aan ouders en kunnen scholen haar inschakelen bij leer- en gedragsproblemen binnen de school (basis- en voortgezet onderwijs).

Vooruitstrevend in het onderwijs van morgen

Vanuit onze ervaring met DeBijlesStudent hebben wij dagelijks contact met scholen, schoolbesturen, docenten en leerlingen. Gaandeweg deden scholen een steeds groter beroep op ons en werd ons gevraagd wat wij konden betekenen in het kader van onderwijs in de 21e eeuw. Vanuit deze vraag is Go21_ opgericht. Samen met onze studenten van de TU Delft, Erasmus Universiteit en Universiteit Leiden, docenten van onze partnerscholen en input van alle leerlingen, hebben wij tegenwoordig, een doorlopende leerlijn ontwikkeld voor leerlingen in het primair en voortgezet onderwijs.

GO21

Als uitgever en aangever van digitale geletterdheid bieden we vernieuwend onderwijs en leveren wij voor het basis- en voortgezet onderwijs leerlijnen en lesmodules op maat. De lesmodules bestaan uit vier onderwerpen genaamd ICT-basisvaardigheden, Informatievaardigheden, Mediawijsheid en Computational Thinking. Een doorlopende leerlijn is ontworpen, waarbij rekening is gehouden met de verschillende schoolniveaus; vmbo, havo en vwo. Zo heeft ieder schoolniveau de juiste uitdaging en de gewenste kwaliteit.

GO21 is vooruitstrevend op het gebied van toekomstig onderwijs waarbij het getal 21 in onze naam verwijst naar de 21e eeuwse vaardigheden. Het opnemen van digitale vaardigheden in het lesprogramma van uw school biedt leerlingen een betere toekomstige arbeidspositie. Tevens creëert u als school een voorsprong op andere scholen in het aanbod van 21e eeuwse vaardigheden.

Thomas Smit

Algemeen Directeur

Thomas Smit

Ik ben Thomas Smit, de algemeen directeur van GO21 en DeBijlesStudent. Met veel passie leid ik beide bedrijven. Mijn activiteiten in het bedrijf variëren enorm. Vaak zul je mij zien op kantoor voor een (online) meeting, brainstormsessie of werkend achter mijn bureau. Daarnaast zul je mij ook vaak zien op de verschillende locaties van GO21 en DeBijlesStudent. Tijdens projectweken, huiswerk middagen en surveilleer sessies zul je mij geregeld langs zien komen om te controleren of alles gestructureerd zijn gang gaat.

In mijn vrije tijd zul je mij vaak op een squashbaan of tennisveld zien. 

Heb je algemene vragen over GO21 en DeBijlesStudent of wil je mogelijke samenwerkingen bespreken, schroom dan niet om contact met mij op te nemen!

Onze studenten studeren onder andere aan:

Onze backoffice

boo

Boo -
Hoofdcoördinator

evy

Evy-Roos -
Hoofdcoördinator

Jorn

Jorn -
Hoofdcoördinator

Britt Wulfsen

Britt -
Hoofdcoördinator

Bas de Kuyper

Bas -
Hoofdcoördinator

Max

Max -
Hoofdcoördinator

mock-up

Lotte -
Marketing Medewerker

Thijs

Thijs -
Finance-Backoffice Manager

Logo-DeBijlesStudent

Dion -
HR Coördinator

Martijn

Martijn -
Financieel Adviseur

huib

Willem -
Werving en Selectie

Sjors Kalfsterman als Werving & Selectie

Sjors -
Werving en Selectie