Over DeBijlesStudent :

Het ontstaan van DeBijlesStudent

DeBijlesStudent is in september 2012 mede opgericht door Thomas Smit: “Tijdens mijn studie rechten zat mijn neefje op de middelbare school. Hij had behoefte aan extra hulp bij bepaalde vakken. Ik merkte dat er een tekort is aan goede huiswerk- en individuele begeleiding van leerlingen. Voor dit probleem wilde ik samen met een aantal studiegenoten een betaalbare oplossing bieden. Zo is DeBijlesStudent ontstaan, uit passie voor het geven van bijles en ondernemerschap.”

Huiswerkbegeleiding met ervaring

Inmiddels hebben wij al ruim 10 jaar ervaring op het gebied van huiswerkbegeleiding, individuele bijles, examentraining, uitzenden van leerkrachten en lentescholen.  DeBijlesStudent werkt samen met een groot aantal middelbare scholen uit heel Nederland. Onze studenten komen vooral van de Universiteit Leiden, Erasmus Universiteit Rotterdam en TU Delft. Deze enthousiaste medewerkers staan dagelijks klaar om je kind of je leerlingen op weg te helpen.

Huiswerkbegeleiding met keurmerk

Er is sinds de begintijd veel veranderd, DeBijlesStudent beschikt sinds een paar jaar over het bekende LVSI keurmerk, een kwaliteitskenmerk voor gewaardeerde huiswerkinstituten. Vanuit die vrienden die huiswerkbegeleiding gaven op een zolderkamer, is er nu een professionele organisatie ontstaan in een BV constructie die al duizenden scholieren heeft begeleid richting het eindexamen. Onze prijs-kwaliteitsverhouding is gebleven, we willen de goedkoopste zijn van de beste huiswerkinstituten. DeBijlesStudent biedt de extra ondersteuning die jouw kind door zijn schoolcarrière helpt en voor veel van onze oud-leerlingen een interessante bijbaan als ze gaan studeren.

Scholen waar wij mee samenwerken:

Samen sta je sterker dan alleen

Ook DeBijlesStudent is zich hiervan bewust en is trots op haar samenwerkingen. Deze samenwerkingen bestaan van middelbare scholen tot innovatiemanagers aan toe. Ook zijn wij aangesloten bij de Landelijke Vereniging voor Studiebegeleidingsinstituten en beschikken wij over het LVSI-keurmerk; deze bevestigt ons streven om de beste kwaliteit te leveren.

Pedagogische hulpverlening

Onlangs is er een samenwerking gestart met ‘Van Haersma Buma Orthopedagogiek. Dit is een kleine zelfstandige praktijk voor onderzoek en behandeling van leer- en gedragsproblemen bij kinderen en jongeren tot 18 jaar. Daarnaast geeft mevrouw Buma pedagogische ondersteuning aan ouders en kunnen scholen haar inschakelen bij leer- en gedragsproblemen binnen de school (basis- en voortgezet onderwijs).

Vooruitstrevend in het onderwijs van morgen

Vanuit onze ervaring met DeBijlesStudent hebben wij dagelijks contact met scholen, schoolbesturen, docenten en leerlingen. Gaandeweg deden scholen een steeds groter beroep op ons en werd ons gevraagd wat wij konden betekenen in het kader van onderwijs in de 21e eeuw. Vanuit deze vraag is Go21_ opgericht. Samen met onze medewerkers van de TU Delft, Erasmus Universiteit en Universiteit Leiden, docenten van onze partnerscholen en input van alle leerlingen, hebben wij tegenwoordig, een doorlopende leerlijn ontwikkeld voor leerlingen in het primair en voortgezet onderwijs.

Onze medewerkers studeren onder andere aan: