Het ontstaan van DeBijlesStudent

DeBijlesStudent is in september 2012 mede opgericht door Thomas Smit: “Tijdens mijn studie rechten zat mijn neefje op de middelbare school. Hij had behoefte aan extra hulp bij bepaalde vakken. Ik merkte dat er vaak een tekort is aan goede huiswerk- en individuele begeleiding van leerlingen. Voor dit probleem wilde ik samen met een aantal studiegenoten een betaalbare oplossing bieden. Zo is DeBijlesStudent ontstaan, uit passie voor het geven van bijles en ondernemerschap.”

Huiswerkbegeleiding met ervaring

Inmiddels hebben wij al ruim 9 jaar ervaring op het gebied van huiswerkbegeleiding, individuele bijles, examentraining, uitzenden van leerkrachten en lentescholen. Wij zitten momenteel op acht vaste vestigingen waarvan twee eigen locaties. Ook geven we veel bijles aan huis. DeBijlesStudent werkt samen met een groot aantal middelbare scholen uit de regio Haaglanden en Leiden. Onze studenten komen vooral van de Universiteit Leiden, Erasmus Universiteit Rotterdam en TU Delft. Deze enthousiaste studenten, we hebben meer dan 200 medewerkers, staan dagelijks klaar om je kind of uw leerlingen op weg te helpen.

Huiswerkbegeleiding met keurmerk

Er is sinds de begintijd veel veranderd, DeBijlesStudent beschikt sinds een paar jaar over het bekende LVSI keurmerk, een kwaliteitskenmerk voor gewaardeerde huiswerkinstituten. Vanuit die vrienden die huiswerkbegeleiding gaven op een zolderkamer, is er nu een professionele organisatie ontstaan in een BV constructie die al duizenden scholieren heeft begeleidt richting het eindexamen. Onze prijs-kwaliteitsverhouding is gebleven, we willen de goedkoopste zijn van de beste huiswerkinstituten.  DeBijlesStudent biedt de extra ondersteuning die uw kind door zijn schoolcarrière helpt en voor veel van onze oud-leerlingen een interessante bijbaan als ze gaan studeren.

Scholen waar wij mee samenwerken:

Samen sta je sterker dan alleen. Ook DeBijlesStudent is zich hiervan bewust en is trots op haar samenwerkingen. Deze samenwerkingen bestaan van middelbare scholen tot innovatiemanagers aan toe. Ook zijn wij aangesloten bij de Landelijke Vereniging voor Studiebegeleidingsinstituten en beschikken wij over het LVSI-keurmerk; deze bevestigt ons streven om de beste kwaliteit te leveren.

Pedagogische hulpverlening

Onlangs is er een samenwerking gestart met ‘Van Haersma Buma Orthopedagogiek. Dit is een kleine zelfstandige praktijk voor onderzoek en behandeling van leer- en gedragsproblemen bij kinderen en jongeren tot 18 jaar. Daarnaast geeft mevrouw Buma pedagogische ondersteuning aan ouders en kunnen scholen haar inschakelen bij leer- en gedragsproblemen binnen de school (basis- en voortgezet onderwijs).

Vooruitstrevend in het onderwijs van morgen

Vanuit onze ervaring met DeBijlesStudent hebben wij dagelijks contact met scholen, schoolbesturen, docenten en leerlingen. Gaandeweg deden scholen een steeds groter beroep op ons en werd ons gevraagd wat wij konden betekenen in het kader van onderwijs in de 21e eeuw. Vanuit deze vraag is Go21_ opgericht. Samen met onze studenten van de TU Delft, Erasmus Universiteit en Universiteit Leiden, docenten van onze partnerscholen en input van alle leerlingen, hebben wij tegenwoordig, een doorlopende leerlijn ontwikkeld voor leerlingen in het primair en voortgezet onderwijs.

GO21

Als uitgever en aangever van digitale geletterdheid bieden we vernieuwend onderwijs en leveren wij voor het basis- en voortgezet onderwijs leerlijnen en lesmodules op maat. De lesmodules bestaan uit vier onderwerpen genaamd ICT-basisvaardigheden, Informatievaardigheden, Mediawijsheid en Computational Thinking. Een doorlopende leerlijn is ontworpen, waarbij rekening is gehouden met de verschillende schoolniveaus; vmbo, havo en vwo. Zo heeft ieder schoolniveau de juiste uitdaging en de gewenste kwaliteit.

GO21 is vooruitstrevend op het gebied van toekomstig onderwijs waarbij het getal 21 in onze naam verwijst naar de 21e eeuwse vaardigheden. Het opnemen van digitale vaardigheden in het lesprogramma van uw school biedt leerlingen een betere toekomstige arbeidspositie. Tevens creëert u als school een voorsprong op andere scholen in het aanbod van 21e eeuwse vaardigheden.

Thomas Smit

Algemeen Directeur

Thomas Smit

Ik ben Thomas Smit, de algemeen directeur van GO21 en DeBijlesStudent. Met veel passie leid ik beide bedrijven. Mijn activiteiten in het bedrijf variëren enorm. Vaak zul je mij zien op kantoor voor een (online) meeting, brainstormsessie of werkend achter mijn bureau. Daarnaast zul je mij ook vaak zien op de verschillende locaties van GO21 en DeBijlesStudent. Tijdens projectweken, huiswerk middagen en surveilleer sessies zul je mij geregeld langs zien komen om te controleren of alles gestructureerd zijn gang gaat.

In mijn vrije tijd zul je mij vaak op een squashbaan of tennisveld zien of rennend in het Voorlindse bos. Als extra hobby heb ik mijn derde bedrijf, genaamd Caleche Commerce, waarbij ik diverse auto’s importeer.


Heb je algemene vragen over GO21 en DeBijlesStudent of wil je mogelijke samenwerkingen bespreken, schroom dan niet om contact met mij op te nemen!

Onze studenten studeren onder andere aan:

Onze backoffice

Cairah ter Beek - Overkoepelend Coordinator Huiswerkbegeleiding en Reparatieschool

Cairah ter Beek -
Hoofdcoördinator huiswerkbegeleiding en reparatieschool

Mijn naam is Cairah ter Beek en ik ben sinds drie jaar werkzaam bij DeBijlesStudent. Dit jaar ga ik aan de slag als hoofdcoördinator van de huiswerkbegeleiding, waarbij ik met de coördinatoren de huiswerkbegeleiding nog verder ga optimaliseren. Daarnaast ga ik dit jaar samen met Bart en Femke de reparatiescholen coördineren, waarbij we coördinatoren zullen gaan begeleiden bij hun werkzaamheden. Ik vind het belangrijk dat er een prettige sfeer heerst op de huiswerkbegeleiding, zodat leerlingen gemotiveerd zijn om naar de huiswerkbegeleiding te gaan. Naast mijn werkzaamheden voor DeBijlesStudent studeer ik Psychologie en Criminologie aan de Universiteit van Leiden.

Mocht je vragen hebben, dan kun je altijd contact met mij opnemen!

M: cairah@debijlesstudent.nl
T: 0615278382

Femke Snijders - Overkoepelend Coordinator Reparatieschool

Femke Snijders -
Hoofdcoördinator reparatieschool

Mijn naam is Femke Snijders, ik ben 24 jaar en ik werk al ruim 4 jaar met veel plezier bij DeBijlesStudent. Dit schooljaar ben ik, samen met Bart en Cairah, verantwoordelijk voor de reparatiescholen om de coördinatoren te ondersteunen en te zorgen dat de leerlingen goed begeleid worden bij het inhalen van hun achterstanden. Ik vind het belangrijk dat er een prettige werksfeer heerst waarin persoonlijke aandacht centraal staat, zodat de leerlingen goed aan de slag kunnen. Naast mijn werkzaamheden bij DeBijlesStudent ga ik komend studiejaar de master orthopedagogiek aan de Universiteit Leiden afronden.

Bij vragen over de reparatieschool, kun je altijd contact met mij opnemen!

M: femke@debijlesstudent.nl
T: 0625097184

Bart Klinkenberg - Overkoepend Coordinator Reparatiescholen

Bart Klinkenberg -
Wellant College Westvliet en hoofdcoördinator reparatieschool

Mijn naam is Bart Klinkenberg en ik ben dit jaar coördinator van het Wellant Westvliet en ik ben overkoepelend coördinator van de reparatiescholen. Samen met Hugo zal ik gaan zorgen dat de huiswerkbegeleiding dit jaar weer optimaal zal lopen op het Wellant Westvliet. Verder ben ik met Femke en Cairah verantwoordelijk dat alle reparatiescholen optimaal zullen verlopen. Ik doe dit werk al vier jaar met veel plezier. Dit jaar ga ik ervoor zorgen dat dit, evenals voorgaande jaren, ook weer zal gebeuren.

Mocht je vragen hebben, dan kun je mij altijd contacten!

M: bart@debijlesstudent.nl
M: westvliet@debijlesstudent.nl
T: 0642235782

Jitske

Jitske Barbiers -
Hoofdcoördinator surveilleren en coördinator Scala College Alphen a/d Rijn

Mijn naam is Jitske Barbiers en ik ben 21 jaar oud. Afgelopen zomer heb ik mijn bachelor Psychologie aan de Universiteit Leiden afgerond. Ik werk nu drie jaar met veel plezier bij DeBijlesStudent. Sinds dit schooljaar werk ik als hoofdcoördinator surveilleren en coördinator van het Scala College in Alphen a/d Rijn. Wegens de coronacrisis kampen veel middelbare scholen met lesuitval. Vaak kunnen de docenten met corona gerelateerde klachten vanuit huis hun les geven. Met behulp van onze studenten laten we deze online lessen in het klaslokaal plaatsvinden. Zo hopen we het onderwijs, ondanks de bijzondere omstandigheden, zo normaal mogelijk te laten verlopen. Ik haal er veel plezier uit om de tussenschakel te zijn tussen de middelbare scholen en de studenten. Mijn doel is om dit contact soepel te laten verlopen.

Bij vragen kun je altijd met mij contact opnemen!

M: jitske@debijlesstudent.nl
T: 0625106882

Perine Schoenmaker

Perine Schoenmaker -
Marketingcoördinator

Mijn naam is Perine Schoenmaker. Ik ben 21 jaar oud en ik woon in Leiden. Afgelopen zomer heb ik mijn bachelor Media en Entertainment Management afgerond. In februari 2021 pak ik het studeren weer op door te starten met de premaster Communicatiewetenschap. Afgelopen jaar heb ik gewerkt als huiswerkbegeleider bij DeBijlesStudent en dat beviel mij heel goed. Sinds dit schooljaar ben ik marketingcoördinator. Ik probeer de kwaliteit van onze diensten te waarborgen op scholen, daarnaast bekijk ik de mogelijkheden om met nieuwe scholen een samenwerking aan te gaan en houd ik mij bezig met het optimaliseren van onze social media. Dit doe ik met veel plezier!

Mocht je vragen hebben, dan ben ik altijd te bereiken!

M: perine@debijlesstudent.nl
T: 0681697957

Jari

Jari Grob -
Hoofdcoördinator surveilleren

Mijn naam is Jari Grob en ik ben 23 jaar oud. Afgelopen jaar heb ik mijn master Social and Organizational Psychology afgerond. Ik werk al sinds 2017 met veel plezier bij DeBijlesStudent. Sinds dit schooljaar werk ik als hoofdcoördinator surveilleren. De coronacrisis levert middelbare scholen talloze uitdagingen op. Eén daarvan is het opvangen van verzuim van leraren, aangezien zij bij corona gerelateerde klachten thuis moeten blijven. Wij proberen op scholen te assisteren in dit organisatorische vraagstuk. Wij leveren studenten aan die kunnen surveilleren in lessen waar docenten online lesgeven. Ons doel is ervoor zorgen dat leerlingen geen leerachterstand oplopen en dat de lessen zoveel mogelijk door kunnen blijven gaan. Ik haal er veel plezier uit om veel contact te onderhouden met de scholen en onze studenten.

Mocht je vragen hebben, dan kun je mij altijd contacten!

M: jari@debijlesstudent.nl
T: 0653357928

Demi

Demi Koehl -
Office manager

Mijn naam is Demi Koehl en ik ben momenteel werkzaam op kantoor bij DeBijlesStudent. In 2013 ben ik bij DeBijlesStudent begonnen als bijlesdocent, waarna ik huiswerkbegeleider werd. Sinds 2018 ben ik fulltime werkzaam op het kantoor van DeBijlesStudent, na het afronden van mijn master International Development Studies. Mijn werkzaamheden lopen erg uiteen. Zo coördineer ik de bijlessen, houd ik de administratie bij en voer ik sollicitatiegesprekken met nieuwe studenten. Ik vind het leuk dat mijn werkzaamheden zo gevarieerd zijn en ik streef ernaar dat alles in goede banen geleid wordt.

Mocht je vragen hebben, dan kun je contact met mij opnemen!

M: demi@debijlesstudent.nl
T: 0633345528

Elly

Elly Ambatzidellis -
Ondersteuning office

Mijn naam is Elly Ambatzidellis. Ik ben 20 jaar oud en woon in Den Haag. Momenteel studeer ik European Studies op de Haagse Hogeschool. Naast mijn werk en opleiding vind ik het erg leuk om dansles te volgen en in mijn vrije tijd lees ik graag een goed boek. Ik ben dit jaar met veel plezier begonnen als administratieve medewerker bij DeBijlesStudent. Zo houd ik de administratie bij en help ik Demi bij het verrichten van ondersteunende (financieel-) administratieve werkzaamheden. Dit doe ik met veel plezier! Mijn ambitieuze instelling sluit aan bij het cultuur van DeBijlesStudent waarin klantgericht werken en kwaliteit voorop staat.

Mocht je vragen hebben , kun je altijd contact met mij opnemen!

M: elly@debijlesstudent.nl

Logo-DeBijlesStudent