Bijles op maat

"Verbeter jouw resultaten met onze persoonlijke en professionele begeleiding"

Bijles nodig?

Als ouder wil je het beste voor je kind. Als het leren niet vanzelf gaat, kan bijles een nuttige aanvulling zijn op de reguliere schoolopleiding. Bij individuele bijles streven we ernaar om leerlingen optimaal te ondersteunen, waarbij we hun vakinhoudelijke kennis verbeteren, achterstanden wegwerken en resultaten verhogen.

Ons team van professionele bijlesdocenten staat klaar om hulp te bieden bij verschillende vakken zoals wiskunde, natuurkunde, biologie en meer. Met persoonlijke aandacht en maatwerk lesplannen helpen wij onze leerlingen om hun leerdoelen te bereiken. Of ze nu worstelen met examenvoorbereiding, moeilijke concepten begrijpen of gewoon behoefte hebben aan extra ondersteuning – wij zijn er om hen te helpen. Om ervoor te zorgen dat individuele bijlessessies tot maximale resultaten leiden, koppelen we student uit het hoger onderwijs aan de leerling. Deze studentassistenten beschikken over de juiste kennis en ervaring, waardoor leerlingen de juiste hulp krijgen.

Plannen en organiseren

Het plannen en organiseren van huiswerk kan een uitdaging zijn voor leerlingen. Verschillende factoren kunnen invloed hebben op deze taak, wat kan leiden tot vertraging of onvolledig werk. Leerlingen geven de voorkeur aan het spelen van games met vrienden in plaats van het maken van huiswerk. Daarnaast stellen sommige leerlingen hun huiswerk uit of maken ze het helemaal niet af omdat ze overweldigd zijn door de hoeveelheid werk of omdat ze het niet begrijpen. Dit resulteert in verwarring over waar te beginnen en hoe hulp te zoeken. Om deze redenen biedt DeBijlesStudent ondersteuning bij het plannen en organiseren van studiewerkzaamheden voor jouw kind.

individuele bijles voor middelbaar scholieren
online bijles volgen bij debijlesstudent

Bijles door studenten

Bijles kan variëren in duur, of het nu voor een kortere periode is of voor een langdurige periode. Onze bijlesstudenten reizen naar verschillende plekken in Nederland met de fiets of het openbaar vervoer. Ze komen naar je huis, schoolgebouw of andere locaties die dichtbij jou zijn gelegen. Daarnaast bieden we ook de mogelijkheid van online bijles via platforms als Zoom, Teams, Whereby en andere vergaderingsplatforms.

 

Veel gestelde vragen

Bijles is individuele begeleiding, waarbij jouw kind voor één of twee vakken inhoudelijke studieondersteuning krijgt. Student en leerling maken samen een planning voor de bijlessen, ze maken oefeningen samen en de student kan de leerling overhoren. De bijles kan plaatsvinden aan huis, op school, in een bibliotheek of digitaal.

 • Individuele aandacht: Bijles biedt een-op-een aandacht, waardoor de bijlesdocent zich volledig kan concentreren op jouw leerbehoeften en -stijl.
 • Verhoogd zelfvertrouwen: Door individuele begeleiding en verbeterde begrip van de lesstof, kan je zelfvertrouwen groeien en je angst voor het vak verminderen.
 • Versneld leren: Met individuele begeleiding kun je mogelijk sneller vooruitgang boeken dan in een klaslokaal met meerdere leerlingen.
 • Diepgaand begrip: Bijles kan je helpen om dieper in te gaan op onderwerpen en concepten, wat kan resulteren in een beter begrip van de kernprincipes.
 • Examenvoorbereiding: Als je je voorbereidt op belangrijke examens, kan een bijlesdocent helpen bij het identificeren van belangrijke onderwerpen en het verstrekken van gerichte studiematerialen.
 • Aanvullende oefeningen: Bijlesdocenten kunnen extra oefenmateriaal en opdrachten bieden om je vaardigheden verder te ontwikkelen.
 • Verbeterde prestaties: Over het algemeen kunnen de voordelen van bijles leiden tot verbeterde prestaties en resultaten.
 • Motivatie: De ondersteuning van een bijlesdocent kan je motiveren om betrokken te blijven bij je studie en consistenter te zijn in je inspanningen.
 • Aanvullende uitleg: Als je bepaalde concepten niet begrijpt in de reguliere klas, kan een bijles docent ze opnieuw uitleggen op een manier die beter bij jou past.
 • Persoonlijke leermethoden: Een bijles docent kan de leermethoden aanpassen aan jouw behoeften, leerstijl en tempo, waardoor je effectiever kunt leren.
 • Langdurige voordelen: De kennis en vaardigheden die je tijdens bijles verwerft, kunnen niet alleen je huidige vakken verbeteren, maar ook van pas komen in toekomstige studies en carrièremogelijkheden.

Ja, wij proberen in alle regio’s bijles aan huis aan te bieden. 

Examentraining kan per 5 of 10 uur worden afgenomen door middel van aanschaf van een strippenkaart. De strippenkaart wordt vooraf betaald. De kosten voor de strippenkaart.

Strippenkaart van 5 uur: €175,- per strippenkaart

Strippenkaart van 10 uur: €325,- per strippenkaart

Als de strippenkaart vol is en je wilt een nieuwe strippenkaart aanschaffen, dan kan dat door een mail te sturen naar bijles@debijlesstudent.nl.

Ja, wij bieden voor een prijs van €39,50 per uur een eenmalige bijles aan.

Hoe werkt het aanmelden voor bijles?

schema bijles
bijles

Aanmelden

Via de website kun je de leerling gemakkelijk aanmelden voor individuele bijles. Je geeft zelf aan met welke vakken de leerling moeite heeft, en waar het accent op moet komen te liggen. Ook kies je de strippenkaart die bij jou en de leerling past.

bijles

Telefonische intake

Binnen 24 uur neemt DeBijlesStudent contact met jou op om de aanvraag van de leerling te bespreken. Ook wordt bepaald hoe lang de leerling gebruik zal maken van de bijles en worden evaluatiemomenten vastgelegd. Dit kennismakingsgesprek vindt plaats tussen een medewerker van DeBijlesStudent en een ouder/verzorger.

Bijles

Koppeling student

Op basis van de informatie uit het intake gesprek gaat DeBijllesStudent gaat op zoek naar een geschikte student die de leerling kan helpen.

Afbeelding bijles

Start Bijles

De student neemt contact op met de leerling en ouders/verzorgers om een afspraak te maken voor de eerste begeleiding. De student gaat vakinhoudelijk met de leerling aan de slag. Na de begeleiding wordt de strippenkaart afgetekend en wordt er eventueel een nieuwe afspraak gemaakt.

Afbeelding bijles

Evaluatie

Er wordt een evaluatiemoment ingepland na de afgesproken tijd. In dit gesprek wordt opnieuw naar de aanvraag gekeken. Indien nodig wordt de vraag aangepast of wordt er een nieuwe aanvraag geformuleerd.

Pakketten en prijzen

Inschrijven en prijzen

Er zijn twee opties wanneer je bijles wilt aanvragen voor jouw kind: de strippenkaart of een losse bijles.

Losse Bijles

Soms heeft je kind behoefte aan even wat extra aandacht en ben je op zoek naar 1 of 2 uur bijles om je kind net dat extra steuntje in de rug te geven voor een bepaald vak. Als je maar 1 of 2 uur bijles wilt voor je kind bieden we ook losse bijlessen per uur aan. Een strippenkaart is wel al goedkoper vanaf 4 uur bijles.

Strippenkaart voor online bijles

Wil je dat je kind goede ondersteuning krijgt voor een wat langere termijn? Dan is de strippenkaart erg interessant door zijn scherpe tarief. Je kunt kiezen voor een strippenkaart van 5 of 10 lessen waarbij je kind zelf kan indelen op welke momenten de bijlessen plaatsvinden. Als ouder mag je het ook bepalen natuurlijk, we weten hoe het werkt. Zijn de strippen op? Geen probleem, je kunt dan opnieuw een strippenkaart van 5 of 10 lessen kopen. Die hoef je niet meteen op te maken, het is prettig flexibel: De uren op de strippenkaart zijn tot een jaar na aankoop inzetbaar.

Prijzen bijles

Losse bijles per uur € 39,95
Strippenkaart van 5 strippen €175,- per strippenkaart
Strippenkaart van 10 strippen €325,- per strippenkaart

Hoe betaal je onze bijles?

Betaling vooraf

We werken met betaling vooraf. Zo kunnen we onze dienstverlening concentreren op wat belangrijk is, aandacht voor je kind. De bijlessen kunnen daarom starten vanaf het moment dat het bedrag van de aangeschafte strippenkaart of lesuren op de rekening van DeBijlesStudent staat. Je kunt betalen via een bankoverschrijving of automatische incasso. 

Alle prijzen zijn inclusief inschrijfkosten, administratiekosten, gebruik van de online omgeving en eventuele reiskostenvergoeding voor de student. 

bijles bij je thuis
online engels bijles

Bijles stoppen?

Wanneer het einddoel van de bijles is bereikt en je kind de bijles niet langer nodig heeft, is het niet nodig om op te zeggen. Je bestelt gewoon geen nieuwe strippenkaart meer. Door de scherpe korting op grote strippenkaarten en de lange geldigheid van 12 maanden bieden we geen restitutie van niet opgemaakte uren aan. Je mag de uren altijd opmaken, dat kan aan een ander vak worden besteed en je kunt in overleg een ander kind gebruik laten maken van de openstaande uren. We vinden het wel altijd leuk om te horen hoe het is gegaan, daar doen we het tenslotte voor.

Bijles voor je kind aanvragen

Ruim1.500 leerlingen gingen u voor!