Veelgestelde vragen

Hieronder vind je de meest gestelde vragen over DeBijlesStudent. Mocht jouw vraag hier niet tussen staan, mail of bel ons. Wij staan je graag te woord.

Algemeen:

Wij streven ernaar om je dezelfde of de daaropvolgende dag telefonisch te spreken om de aanvraag door te nemen. Voor de huiswerkbegeleiding geldt over het algemeen dat de leerling de daaropvolgende week kan starten. Voor de bijles en examentraining streven wij ernaar om binnen een week een geschikte student te hebben gevonden, waarna in overleg met de student, op korte termijn de eerste begeleiding kan plaatsvinden.

De studenten die bij DeBijlesStudent solliciteren, krijgen een uitvoerig sollicitatiegesprek, waarbij er verschillende casussen aan ze worden voorgelegd. Als de student na het sollicitatiegesprek wordt aangenomen, wordt hij/zij ingewerkt op een van onze locaties, waarbij wij letten op inhoudelijke kennis en de vaardigheid dit over te brengen op de leerlingen, maar ook op de sociale vaardigheden van de student. Als een student dit goed doorloopt, kijken wij welke van onze studenten het meest geschikt is voor jouw aanvraag.

Wij proberen met behulp van een voorselectie een zo goed mogelijk match te maken. Het kan natuurlijk gebeuren dat er geen klik is. In dat geval zullen wij op zoek gaan naar een andere student.

Je ontvangt eens per week een terugkoppeling per mail. In deze terugkoppeling staat waar de leerling aan heeft gewerkt, hoe dat ging, hoe de werkhouding was, wat de planning is voor de volgende afspraak en waar de leerling eventueel thuis zelfstandig nog aan moet werken.

Onze facturatie verloopt volledig digitaal. Voor de huiswerkbegeleiding factureren wij een vast [tarief] per maand. Voor de bijles of examentraining werken wij met een strippenkaartensysteem, dat betekent dat je vooraf per 5 of 10 strippen betaalt. Als de strippenkaart vol is, kan er een nieuwe strippenkaart aangevraagd worden door te mailen naar strippenkaart@debijlesstudent.nl

Ons tarief is vastgesteld voor een gemiddelde maand. Wij zijn ons ervan bewust dat sommige maanden langer zijn en sommige (in verband met vakantie) korter. Hier is bij het vaststellen van de prijs rekening mee gehouden. Er kan daarom geen restitutie plaatsvinden in verband met vakanties. Als jouw kind een middag ziek is, kan deze middag, in overleg met de locatiecoördinator, worden ingehaald op een later moment. Ook in dit geval is restitutie geen optie.

Voor de huiswerkbegeleiding hanteren wij een opzegtermijn van één maand. Voor de bijles en examentraining geldt er geen opzegtermijn.

Huiswerkbegeleiding:

Tijdens de huiswerkbegeleiding werken de leerlingen in groepjes van 4 of 5 aan hun huiswerk. Elk groepje is gekoppeld aan een student die ze kan helpen met plannen, vragen kan beantwoorden en de voortgang monitort. De huiswerkbegeleiding kan plaatsvinden op een van onze locaties of digitaal. Elke week ontvang je per mail een terugkoppeling over waar jouw kind aan heeft gewerkt, hoe de werkhouding was en wat hij/zij eventueel thuis nog moet doen.

Wij hebben vestigingen op de volgende locaties:

  • Dorpscentrum, Oegstgeest
  • Spinozalaan, Voorburg
  • Pieter Groen, Katwijk
  • ‘s Gravendreef College, Den Haag
  • ‘s Gravendreef College, Leidschendam
  • Vlietland College, Leiden
  • Vrije School, Den Haag
  • Wellant Madestein, Den Haag
  • Wellant Westvliet, Den Haag

Het kan vanaf 2 dagen tot maximaal 4 dagen per week, afhankelijk van de locatie. Het aantal dagen voor jouw kind kan, in overleg, op een later moment worden bijgesteld.

De openingstijden van de huiswerkbegeleiding verschillen per vestiging. [Klik hier Vestigingen] om de specifieke openingstijden per locatie te zien.

De tarieven voor huiswerkbegeleiding verschillen per vestiging. Kies je vestiging op het inschrijfformulier om de kosten te bekijken.

De tarieven voor huiswerkbegeleiding verschillen per vestiging vanwege factoren, zoals huurprijs en energiekosten.

Je kind komt op vaste dagen in de week naar de huiswerkbegeleiding. Met ingang van een nieuwe maand kan jouw kind wisselen van dagen. In overleg met de coördinator kan er worden gekeken naar de mogelijkheden om eerder een wissel te maken. Dit komt doordat wij de roosters per maand maken en wij daarbij rekening houden met de leerlingen die aanwezig zijn.

Ja, dat kan. Het is geen probleem als een leerling later aanschuift. Geef dit door aan de coördinator, zodat hij/zij er rekening mee kan houden. De coördinator neemt namelijk contact met jou op als jouw kind niet aanwezig is op de huiswerkbegeleiding.

Bijles:

Bijles is individuele begeleiding, waarbij jouw kind voor één of twee vakken inhoudelijke studieondersteuning krijgt. Student en leerling maken samen een planning voor de bijlessen, ze maken oefeningen samen en de student kan de leerling overhoren. De bijles kan plaatsvinden aan huis, op school, in een bibliotheek of digitaal.

Ja, dit is mogelijk indien je in Den Haag, Leiden, Oegstgeest, Voorschoten, Leidschendam of Voorburg woont.

Examentraining kan per 5 of 10 uur worden afgenomen door middel van aanschaf van een strippenkaart. De strippenkaart wordt vooraf betaald. De kosten voor de strippenkaart.

Strippenkaart van 5 uur: €175,- per strippenkaart

Strippenkaart van 10 uur: €325,- per strippenkaart

Als de strippenkaart vol is en je wilt een nieuwe strippenkaart aanschaffen, dan kan dat door een mail te sturen naar strippenkaart@debijlesstudent.nl.

Ja, wij bieden voor een prijs van €39,50 per uur een eenmalige bijles aan.

Lenteschool:

Tijdens de lenteschool op school werken de leerlingen in groepjes van 4 of 5 aan de vakken waarvoor zij voor school zijn opgegeven (dit zijn vaak vakken waar de leerling zwak voor staat). Elk groepje is gekoppeld aan een student die de leerlingen kan helpen met hun vakinhoudelijke vragen. Elke week ontvang je per mail een terugkoppeling over waar jouw kind aan heeft gewerkt, hoe de werkhouding was en wat hij/zij eventueel thuis nog moet doen.

Helaas is dit niet mogelijk. Aanmelding kan uitsluitend plaatsvinden door de school. Je kan proberen via school jouw kind op te geven voor de lenteschool.

De lenteschool vindt plaats op school of op één van onze locaties. 

Of jouw kind lenteschool kan volgen, hangt af van zijn/haar school. De school bepaalt of jouw kind in aanmerking komt voor deelname aan de lenteschool.

Leerlingen kunnen door de school voor 1 of 2 vakken worden opgegeven (afhankelijk van de school). 

De exacte data en tijden verschillen per school en zullen door de school door middel van een brief of e-mail naar je gecommuniceerd worden. 

Wij nemen voorafgaand aan de lenteschool contact met je op om informatie te geven en eventuele vragen te beantwoorden. Hoe het intakegesprek plaatsvindt, verschilt per school.

De school bekostigt de lenteschool. Jij hoeft dus verder niets te betalen.

Examentraining:

De examentraining is een individuele begeleiding, waarbij jouw kind voor één of twee vakken inhoudelijke studieondersteuning krijgt. Student en leerling maken samen een planning voor de examens, maken oude examens en de student kan de leerling overhoren. 

De examentraining kan plaatsvinden aan huis, op school, in een bibliotheek of digitaal.

Examentraining kan per 5 of 10 uur worden afgenomen door middel van aanschaf van een strippenkaart. De strippenkaart wordt vooraf betaald. De kosten voor de strippenkaart.

Strippenkaart van 5 uur: €175,- per strippenkaart

Strippenkaart van 10 uur: €325,- per strippenkaart

Als de strippenkaart vol is en je wilt een nieuwe strippenkaart aanschaffen, dan kan dat door een mail te sturen naar strippenkaart@debijlesstudent.nl.

Wij bieden examentraining voor leerlingen van het vmbo, havo en vwo.

Stond uw vraag er niet bij?

Neem dan contact met ons op >