‘Een goede leraar is het halve huiswerk' – loesje

Door druk op het middelbaar onderwijs kunnen leerlingen moeite hebben met het plannen en organiseren van hun schoolwerk. Een aantal factoren kan van invloed zijn, waardoor schoolwerk wordt uitgesteld of niet wordt gemaakt: allereerst zijn er tegenwoordig vele vormen van afleiding, waardoor schoolwerk als een bijzaak wordt gezien. Leerlingen focussen zich liever op het spelen- of gamen met vrienden in plaats van het maken van schoolwerk. Ook kan het zijn dat leerlingen hun schoolwerk uitstellen of zelfs helemaal niet maken, omdat het teveel is of niet wordt begrepen. Leerlingen weten hierdoor niet waar zij moeten beginnen en hoe ze om hulp moeten vragen.

Huiswerkbegeleiding door studenten

Hulp krijgen van jonge slimme studenten die maar een paar jaar ouder zijn dan je kind zorgt ervoor dat de drempel om uitleg te vragen lager wordt. Het uitstelgedrag dat ontstond door de onzekerheid heeft vaak een negatieve invloed op de schoolresultaten van leerlingen. Vanaf de eerste week zien we verbeteringen in de schoolresultaten, alleen al omdat jouw kind zich gesteund voelt. Dat werkt motiverend en kan precies dat zetje zijn dat je kind nodig heeft om weer meer plezier te krijgen in school.

Samen huiswerk maken

Tijdens de huiswerkbegeleiding worden leerlingen door enthousiaste studenten uit het hoger beroeps- of wetenschappelijk onderwijs begeleidt in het maken en plannen van hun schoolwerk. Daarnaast kunnen leerlingen overhoord worden, vragen stellen en controleert de student het huiswerk. Je kind werkt in groepsverband aan zijn huiswerk, net als aan het maken van een haalbare leer- en huiswerkplanning. Leerlingen zitten in kleine groepjes en kunnen op die manier intensief begeleidt worden bij het maken van het huiswerk en het leren voor toetsen.

Hoe werkt Online huiswerkbegeleiding? _

In 4 stappen naar een beter resultaat voor uw kind:

 

Intake gesprek huiswerkbegeleiding:

Hier wordt de leerproblematiek en achtergrond van de leerling besproken. Onze coördinator noteert deze gegevens, zodat wij kunnen voorzien in de juiste behoeftes van uw zoon of dochter.

Doelen vaststellen:

In het plan van aanpak leggen wij de doelen van uw kind vast. We houden rekening met de individuele aandachtspunten van uw zoon of dochter en helpen hem/ haar naar het volgende leerjaar toe.

Huiswerk maken en overhoren:

Studenten zullen wekelijks online aanwezig zijn om vragen te beantwoorden en actief te overhoren. Ook wordt er geholpen met het aanbrengen van structuur en het maken van een haalbare planning.

Voortgang en evaluatie:

De coördinator van DeBijlesStudent houdt u persoonlijk op de hoogte van de studievoortgang, de gemaakte planning en het gedrag van de leerling. Na iedere rapportperiode neemt de coördinator telefonisch contact op om de voortgang te evalueren.

Online Examentraining

Het examenjaar is een spannend jaar; je bent bezig met bedenken wat je volgend jaar wilt gaan doen en maakt in mei de eindexamens. Deze examens dien je uiteraard erg goed voor te bereiden en het kan zijn dat je hier wat extra hulp bij zou willen! DeBijlesStudent heeft hiervoor de examentrainingen bedacht. Deze trainingen vinden online plaats vanaf de krokusvakantie. Je zult hier in kleine groepjes samen met een studentdocent oefenen voor de examens van vakken waar jij moeite mee hebt. De theorie wordt besproken, er worden oude examens gemaakt en vervolgens worden deze besproken.

Vestigingen

DeBijlesStudent beschikt over acht locaties. Onderstaand wordt per locatie een korte toelichting gegeven met aanvullende foto’s om u alvast een sfeerimpressie te geven.

Spinozalaan

Adres: Spinozalaan 32, Voorburg

 

Coördinator: Laurens Bentvelzen

 

Telefoonnummer: 06-47 43 60 03

 

Openingstijden: maandag t/m donderdag 15:00-18:00

Wellant Westvliet

Adres: Westvlietweg 42, Den Haag

 

Coördinatoren: Bart Klinkenberg en Hugo van Diepenbeek

 

Telefoonnummer: 06-42 23 57 82 (Bart) en 06-81 57 90 87 (Hugo)

 

Openingstijden: maandag 14:40-16:30 en donderdag 14:15-16:00

Wellant Madestein

Adres: Madesteinweg 25, Den Haag

 

Coördinator: Ivo Batelaan

 

Telefoonnummer: 06-38 46 83 55

 

Openingstijden: dinsdag en donderdag 15:00-17:00

's Gravendreef College Leidschendam

Adres: Fluitpolderplein 9, Leidschendam

 

Coördinator: Charmaine Leijgraaff

 

Telefoonnummer: 06-11 42 32 47

 

Openingstijden: maandag, dinsdag en donderdag 15:00-17:00

's Gravendreef College Leidschenveen

Adres: Klaas Voskuildreef 135, Den Haag

 

Coördinatoren: Isolde Dingeman en Bart van Gelder

 

Telefoonnummer: 06-13 12 40 49 (Isolde) en 06-22 00 26 24 (Bart)

 

Openingstijden: maandag, dinsdag en donderdag 15:40-17:00

Vrije school Den Haag

Adres: Abbenbroekweg 7, Den Haag

 

Coördinator: Boaz de Gruijter

 

Telefoonnummer: 06-37 47 59 68

 

Openingstijden: maandag, dinsdag en donderdag 15:30-17:30

Vlietland College

Adres: Apollolaan 262, Leiden

 

Coördinatoren: Femke Snijders en Loïs Hessing

 

Telefoonnummer: 06-41 28 65 46 (Femke) en 06-57 05 07 00 (Loïs)

 

Openingstijden: maandag, dinsdag en donderdag 15:15-17:15

Dorpscentrum Oegstgeest

Adres: Lijtweg 9, Oegstgeest

 

Coördinator: Jesse Vis

 

Telefoonnummer: 06-10 40 75 32

 

Openingstijden: maandag t/m donderdag 15:00-18:00

Online Huiswerkbegeleiding voor je kind aanvragen