De Bijlesstudent

Huiswerkbegeleiding

"Onder perfecte omstandigheden werken aan school."

Huiswerkbegeleiding

Leerlingen krijgen tegenwoordig veel maak- en leerwerk op. Door de grote druk kunnen leerlingen moeite hebben met het plannen en organiseren van hun schoolwerk. Een aantal factoren kan van invloed zijn. Tegenwoordig is er bijvoorbeeld veel afleiding door social media. Hierdoor wordt schoolwerk uitgesteld of niet gemaakt en als een bijzaak gezien. Om deze redenen helpt DeBijlesStudent jouw kind met het schoolwerk.

Hulp krijgen van jonge slimme studenten die maar een paar jaar ouder zijn dan je kind zorgt ervoor dat de drempel om uitleg te vragen lager wordt. Het uitstelgedrag dat ontstond door de onzekerheid heeft vaak een negatieve invloed op de schoolresultaten van leerlingen. Vanaf de eerste week zien we verbeteringen in de schoolresultaten, alleen al omdat jouw kind zich gesteund voelt. Dat werkt motiverend en kan precies dat zetje zijn dat je kind nodig heeft om weer meer plezier te krijgen in school.

Samen huiswerk maken

Tijdens de huiswerkbegeleiding worden leerlingen door enthousiaste studenten uit het hoger beroeps- of wetenschappelijk onderwijs begeleid in het maken en plannen van hun schoolwerk. Daarnaast kunnen leerlingen overhoord worden, vragen stellen en controleert de student het huiswerk. Leerlingen zitten in kleine groepjes en kunnen op die manier intensief begeleid worden bij het maken van het huiswerk en het leren voor toetsen onder begeleiding van de student. De leerlingen worden niet enkel ondersteund bij het maken van huiswerk, maar ook een haalbare leer- en huiswerkplanning maken komen aan bod!

Onze werkwijze:

schema huiswerk
huiswerkbegeleiding

Aanmelden

Via de website kunt u de leerling gemakkelijk aanmelden voor de huiswerkbegeleiding. U geeft aan met welke vakken de leerling moeite heeft en waar het accent op moet komen te liggen. Ook kiest u het abonnement dat bij u past.

huiswerkbegeleiding

Telefonische intake

Binnen 24 uur neemt DeBijlesStudent contact met u op om de hulpvraag van de leerling te bespreken. Dit kennismakingsgesprek zal binnen een snelle tijd plaats vinden tussen de coördinator van de huiswerkbegeleiding en een ouder/verzorger.

Huiswerkbegeleiding

Kennismakingsgesprek

De coördinator van de huiswerkbegeleiding plant een kennismakingsgesprek met de leerling. In dit gesprek wordt besproken hoe de begeleiding in zijn werk gaat, wat er van de leerling verwacht wordt en wat de leerling van DeBijlesStudent kan verwachten. Ook worden doelen gesteld en een strategie besproken.

Afbeelding huiswerkbegeleiding

Start Huiswerkbegeleiding

De leerling start met de begeleiding. De begeleiding vindt plaats in klasjes van 4 tot 6 leerlingen zodat er voldoende concentratie is. Een student loopt rond om vakinhoudelijke vragen te beantwoorden, planningen te maken en het huiswerk te controleren en overhoren.

Afbeelding5 huiswerkbegeleiding

Terugkoppeling

Regelmatig krijgt u een update over de voortgang van de leerling. De student die de leerling begeleidt schrijft een terugkoppeling over de begeleiding. Eens in de zes weken vindt een telefonisch evaluatie gesprek plaats, waarin de voortgang uitgebreider besproken wordt.

Veelgestelde vragen

Tijdens de huiswerkbegeleiding werken de leerlingen in groepjes van 4 of 5 aan hun huiswerk. Elk groepje is gekoppeld aan een student die ze kan helpen met plannen, vragen kan beantwoorden en de voortgang monitort. De huiswerkbegeleiding kan plaatsvinden op een van onze locaties of digitaal. Elke week ontvang je per mail een terugkoppeling over waar jouw kind aan heeft gewerkt, hoe de werkhouding was en wat hij/zij eventueel thuis nog moet doen.

Wij hebben vestigingen op de volgende locaties:

  • Dorpscentrum, Oegstgeest
  • Spinozalaan, Voorburg
  • Pieter Groen, Katwijk
  • ‘s Gravendreef College, Den Haag
  • ‘s Gravendreef College, Leidschendam
  • Vlietland College, Leiden
  • Vrije School, Den Haag
  • Wellant Madestein, Den Haag
  • Wellant Westvliet, Den Haag

Het kan vanaf 2 dagen tot maximaal 4 dagen per week, afhankelijk van de locatie. Het aantal dagen voor jouw kind kan, in overleg, op een later moment worden bijgesteld.

De openingstijden van de huiswerkbegeleiding verschillen per vestiging. [Klik hier Vestigingen] om de specifieke openingstijden per locatie te zien.

De kosten voor de huiswerkbegeleiding verschillen per locatie. [Klik hier Huiswerkbegeleiding ] om de specifieke openingstijden per locatie te zien.

Je kind komt op vaste dagen in de week naar de huiswerkbegeleiding. Met ingang van een nieuwe maand kan jouw kind wisselen van dagen. In overleg met de coördinator kan er worden gekeken naar de mogelijkheden om eerder een wissel te maken. Dit komt doordat wij de roosters per maand maken en wij daarbij rekening houden met de leerlingen die aanwezig zijn.

Ja, dat kan. Het is geen probleem als een leerling later aanschuift. Geef dit door aan de coördinator, zodat hij/zij er rekening mee kan houden. De coördinator neemt namelijk contact met jou op als jouw kind niet aanwezig is op de huiswerkbegeleiding.

Onze locaties voor Huiswerkbegeleiding :

’s Gravendreef College Leidschenveen

Voor leerlingen van het ‘S Gravendreef College in Leidschenveen, is er de optie om huiswerkbegeleiding te volgen op school. Inmiddels zit DeBijlesStudent al ruim vijf jaar gevestigd op het ‘S Gravendreef College Leidschenveen en deze samenwerking heeft tot mooie resultaten geleid.

Huiswerkbegeleiding Leidschenveen

De huiswerkklassen zijn op de maandag, dinsdag en donderdag van 15:40-17:00 uur. Gedurende een huiswerkklas staat een student van DeBijlesStudent op een klasje met 4 à 5 leerlingen. Hier werken leerlingen in een rustige omgeving aan hun maak- en leerwerk. Voor vragen kunnen ze terecht bij de studentdocent. Ook is de studentdocent beschikbaar wanneer zij bepaalde onderdelen van de theorie niet begrijpen of overhoord willen worden.

's Gravendreef College Leidschendam

De leerlingen van het ‘s Gravendreef college in Leidschendam kunnen ervoor kiezen om huiswerkbegeleiding te volgen op deze locatie. De samenwerking met deze school gaat al jaren uitstekend, waardoor het maximale resultaat uit de leerling kan worden gehaald.

Huiswerkbegeleiding Leidschendam

De huiswerkklassen zijn op de maandag, dinsdag en donderdag van 15:40-17:00 uur. Gedurende een huiswerkklas staat een student van DeBijlesStudent op een klasje met 4 à 5 leerlingen. Hier werken leerlingen in een rustige omgeving aan hun maak- en leerwerk. Voor vragen kunnen ze terecht bij de studentdocent. Ook is de studentdocent beschikbaar wanneer zij bepaalde onderdelen van de theorie niet begrijpen of overhoord willen worden.

Vrije School Den Haag

Voor leerlingen van de Vrije School in Den Haag is er de optie om huiswerkbegeleiding te volgen op school. DeBijlesStudent zit al enkele jaren gevestigd op deze locatie en deze samenwerking verloopt al die jaren al erg goed. Om deze reden heeft DeBijlesStudent besloten om de huiswerkbegeleiding ook dit jaar te starten.

Huiswerkbegeleiding Scheveningen

De huiswerkklassen vinden plaats op maandag, dinsdag en donderdag van 15:30-17:30 uur. Er worden klasjes gemaakt van 4 à 5 leerlingen zodat leerlingen de juiste aandacht krijgen.

Vlietland College

Leerlingen van het Vlietland College in Leiden kunnen na school terecht bij de huiswerkbegeleiding die hier plaatsvindt. De huiswerkbegeleiding op het Vlietland College is iedere maandag, dinsdag en donderdag van 15:15-17:15 uur. Er is gekozen voor kleine klasjes van 4 à 5 leerlingen zodat leerlingen intensief begeleid kunnen worden.

Huiswerkbegeleiding Leiden

De focus bij het Vlietland College zal deels liggen op het aanleren van het plannen en organiseren van het huiswerk van de leerlingen. De zogeheten ‘structuurgroep’ is hiervoor opgericht om leerlingen actief te laten plannen en organiseren.

Wellant Madestein

Leerlingen van het Wellant Madestein in Den Haag kunnen er voor kiezen om op deze locatie huiswerkbegeleiding te volgen. Er wordt op deze locaties in rustige ruimtes gewerkt zodat iedereen optimaal kan presteren. De leerlingen kunnen voor vragen bij onze ervaren studentdocenten terecht. De studenten op de huiswerkbegeleiding zorgen er naast het beantwoorden van vragen ook voor dat iedereen regelmatig overhoord wordt. Aan het eind van de dag wordt het gemaakte werk gecontroleerd.

Huiswerkbegeleiding Den Haag Madestein

De huiswerkklassen zijn op dinsdag en donderdag van 15:00 – 17:00 uur. Gedurende de huiswerkklassen staat een student op een klasje van 4 à 5 leerlingen.

Wellant College Westvliet

Leerlingen van het Wellant Westvliet in Den Haag kunnen er voor kiezen om op deze locatie huiswerkbegeleiding te volgen. Tijdens de huiswerkbegeleiding wordt er gebruik gemaakt van meerdere lokalen en kleine groepjes zodat er goede aandacht aan de leerling kan worden gegeven.

Huiswerkbegeleiding Den Haag Westvliet

De huiswerkklassen zijn op maandag en donderdag van 14:15 – 16:15 uur. Gedurende de huiswerkklassen staat een student op een klasje van 4 à 5 leerlingen.

Dorpscentrum Oegstgeest

Heeft uw kind huiswerkbegeleiding nodig en woont u in de buurt van Oegstgeest? Kies dan voor huiswerkbegeleiding in het Dorpscentrum in Oegstgeest. Wij zijn iedere maandag tot en met donderdag van 15:00-18:00 uur geopend. De leerling krijgt hier de beste ondersteuning naast school. Het Dorpscentrum zit aan de Lijtweg 4 en bevindt zich naast het Teylingen College en vlakbij het Rijnlands Lyceum. DeBijlesStudent heeft in het Dorpscentrum haar eigen lokaal ‘de Gele Zaal’ en is uitstekend te bereiken met zowel de fiets als het openbaar vervoer.

Huiswerkbegeleiding Oegstgeest

Studenten van DeBijlesStudent lopen rond en helpen de kinderen met het maken en leren van huiswerk. Vragen worden beantwoord, theorie wordt uitgelegd en leerlingen kunnen worden overhoord. Om het maximale uit de huiswerkbegeleiding te halen, is pauze ook belangrijk. Daarom hebben leerlingen de gelegenheid om in de pauze te relaxen in de recreatieruimte en bij te praten na een lange dag op school

Spinozalaan Voorburg

Heeft uw kind huiswerkbegeleiding nodig en woont u in de buurt van Voorburg? Kies dan voor huiswerkbegeleiding op de Spinozalaan. De locatie Spinozalaan bevindt zich op Spinozalaan 32 te Voorburg. Deze locatie ligt in het centrum van Voorburg en is goed te bereiken met zowel de fiets als het openbaar vervoer. De locatie bestaat uit drie ruime lokalen waar onze studentdocenten rondlopen om de kinderen te helpen met hun maak- en leerwerk. De Spinozalaan is maandag tot en met donderdag van 15:00-18:00 geopend!

Huiswerkbegeleiding Voorburg

De leerlingen die bij de Spinozalaan zitten, komen van verschillende scholen uit de regio; Dalton Voorburg, Sint-Maartenscollege, Gymnasium Novum en Zandvliet College. In de pauze wordt er getafeltennist en is er tijd voor een dolletje. De sfeer is goed; het is er rustig, kleinschalig en daardoor persoonlijk.

Prijzen voor Huiswerkbegeleiding

De prijzen van de huiswerkbegeleiding verschillen per locatie*. Bekijk het kostenoverzicht in onderstaand schema. 

*Verschil in prijzen ontstaan door de huur van de locatie en de financiering van scholen.

Locatie: Kosten per maand Beschikbare dagen
Online 2 dagen per week € 105,- per maand
3 dagen per week € 135,- per maand
4 dagen per week € 165,- per maand
Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Spinozalaan Voorburg 2 dagen per week € 199,- per maand
3 dagen per week € 239,- per maand
4 dagen per week € 289,- per maand
Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
's Gravendreef College Den Haag 2 dagen per week € 75,- per maand
3 dagen per week € 99,- per maand
Maandag
Dinsdag
Donderdag
's Gravendreef College Leidschendam 2 dagen per week € 75,- per maand
3 dagen per week € 99,- per maand
Maandag
Dinsdag
Donderdag
Vrije School Den Haag 2 dagen per week € 105,- per maand
3 dagen per week € 135,- per maand
Maandag
Dinsdag
Donderdag
Vlietland College Leiden 2 dagen per week € 105,- per maand
3 dagen per week € 135,- per maand
Maandag
Dinsdag
Donderdag
Wellant College Madestein 2 dagen per week € 75,- per maand Dinsdag
Donderdag
Dorpscentrum Oegstgeest 2 dagen per week € 199,- per maand
3 dagen per week € 239,- per maand
4 dagen per week € 289,- per maand
Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Pieter Groen Katwijk aan Zee 2 dagen per week € 155,- per maand
3 dagen per week € 199,- per maand
4 dagen per week € 245,- per maand
Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vituscollege Bussum 2 dagen per week € 129,- per maand
3 dagen per week € 169,- per maand
4 dagen per week € 219,- per maand
Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag

Hoe betaal je onze huiswerkbegeleiding?

Betaling vooraf

We werken met betaling vooraf. Zo kunnen we onze dienstverlening concentreren op wat belangrijk is, aandacht voor je kind. De huiswerkbegeleiding kan daarom starten vanaf het moment dat het bedrag van het maandabonnement op de rekening van DeBijlesStudent staat. Je kunt betalen via een bankoverschrijving of automatische incasso. 

 

Huiswerkbegeleiding bij DeBijlesStudent: 'nu wat extra werk, straks een beter resultaat.'