25 maart 2020

Het 'beste' maken van de huidige situatie

DeBijlesStudent wenst een ieder die dit leest allereerst veel sterkte toe de komende tijd. Door de ontwikkelingen van het Coronavirus is de hele onderwijsbranche genoodzaakt om zich aan te passen aan een nieuwe situatie. Hoe lang die nog zo blijft en wat de precieze gevolgen zijn van de crisis kan alleen de tijd ons leren. Voor nu is het dus zaak om zo optimaal mogelijk te presteren onder deze zware omstandigheden.

DeBijlesStudent is per 20 maart gestopt met het geven van fysieke bijlessen en huiswerkbegeleiding. Gezien het feit dat een groot aantal scholen ervoor kiest om toch nog toetsen af te nemen; online of in kleinere groepjes, zal de vraag naar een extra duwtje in de rug op het gebied van onderwijs ook blijven. Aangezien DeBijlesStudent hierin voor veel leerlingen een belangrijke taak vervult is er een manier bedacht waarmee wij leerlingen toch kunnen ondersteunen: online huiswerkbegeleiding. Leerlingen maken hun huiswerk in goede werksfeer en kunnen hun vragen stellen aan een van onze studentdocenten, in principe verandert er niks: de kleine klasjes blijven, er is persoonlijke aandacht voor de leerling en ook het maken van een planning kan samen met de student.

De eerste online huiswerkbegeleidingen zitten er inmiddels op en deze vielen bij zowel de studenten van DeBijlesStudent als de leerlingen erg in de smaak. Leerlingen sturen voorafgaand aan de huiswerkbegeleiding foto’s van het huiswerk op naar het e-mailadres van de desbetreffende coördinator. De coördinator zorgt ervoor dat de student die de leerling zal begeleiden de foto’s en het e-mailadres van de leerling ontvangt. Via Google Hangouts Meet kunnen student en leerling een-op-een een videogesprek starten en de huiswerkbegeleiding gaat verder zoals gebruikelijk. Studenten kunnen via meerdere tabbladen verschillende leerlingen helpen; op deze manier horen leerlingen de student niet wanneer deze iets uitlegt aan een andere leerling.

Online huiswerkbegeleidingen zijn begonnen op al onze locaties en ook individuele bijlessen worden op de bovenstaande manier gegeven. Voor vragen over deze nieuwe online methode kunt u ons altijd mailen Contact.

Nogmaals, veel sterkte en gezondheid de komende tijd.

Met vriendelijke groet,

DeBijlesStudent