6 december 2019

Hoe wordt de middelbare school weer interessant voor leerlingen?

De interesse van middelbare scholieren in school is de afgelopen jaren flink afgenomen’ bleek uit onderzoek van kenniscentrum Qompas. Zij hebben ruim 170.000 leerlingen ondervraagd en de uitkomst van het onderzoek was schrikbarend. Leerlingen vinden de lessen minder leuk, hebben minder interesse in bepaalde vakken en ook het cijfergemiddelde is flink gedaald. Deze ontwikkeling baart DeBijlesStudent ernstig zorgen. De middelbare school hoort een plek te zijn waar leerlingen met plezier naar toe gaan. Wij geloven er ook heilig in dat middelbare scholen er alles aan doen om dit ook daadwerkelijk te bereiken maar toch ontkomen we niet aan de realiteit. DeBijlesStudent biedt dan ook een oplossing voor in ieder geval twee van de drie genoemde problemen. Door onze huiswerkbegeleiding en bijles krijgen leerlingen weer interesse in de vakken op school. Door op een leuke en enthousiaste manier de stof uit te leggen aan leerlingen groeit ook hun interesse in het vakgebied. Ook zorgen onze diensten ervoor dat de schoolresultaten een boost krijgen! Door middel van het werken met kleine klasjes en persoonlijke aandacht voor leerlingen zijn in de afgelopen jaren prachtige resultaten behaald.

Ook voor het andere probleem: ‘leerlingen vinden de lessen minder leuk’ bieden wij een geschikte oplossing: ons dochterbedrijf GO21_ dat zich bezighoudt met het ontwikkelen van lesmodules op het gebied van digitale geletterdheid. Steeds meer scholen in Nederland maken gebruik van de lespakketten die GO21_ ontwikkelt. Deze lessen gaan over de meest actuele maatschappelijke onderwerpen en ontwikkelingen; omgaan met fake news, programmeren, ICT basisvaardigheden etc… Deze lesmodules worden continu up-to-date gemaakt en de feedback die wij van scholen krijgen verwerken we in de modules om zo het optimale resultaat te boeken.

“O kun je alsjeblieft in de blog zetten dat ik bij de vegetarische slager ben geweest en dat ik me steeds beter begin te houden aan mijn dieet”, oké Thomas (eigenaar en oprichter van DeBijlesStudent) ik zal het in de blog zetten want het is heel relevant. Nou bij deze.