25 september 2019

Nieuw schooljaar, nieuwe kansen!

DeBijlesStudent is verhuisd. Nadat wij de afgelopen vijf jaar met veel plezier hebben gewerkt op de 2e Schuytstraat in Den Haag is er toch voor gekozen om te verhuizen. Er was geen sprake van lekkage, we hadden ook geen last van muizen of kakkerlakken, nee.. er was hier simpelweg geen plek voor een tafeltennistafel. Nu we zijn verhuisd naar de Spinozalaan in het centrum van Voorburg gaat er geen dag voorbij dat er niet wordt gespeeld. Niet alleen het niveau van onze collega’s op kantoor gaat omhoog, nee… Nu leerlingen in de pauze de tijd hebben om een potje te pingpongen gaat naast hun Frans- en wiskunde niveau ook hun tafeltennis niveau aanzienlijk vooruit.

Bij een verhuizing komt uiteraard veel werk kijken en er was nog meer werk aan de winkel: deze zomer is er hard gewerkt aan de dochteronderneming GO21_B.V. Met dit bedrijf focussen wij ons op digitale geletterdheid. Dit onderwerp zal de komende jaren worden opgenomen in het verplichte curriculum voor middelbare scholen. De hele zomer is er gewerkt om leuke, interactieve modules te ontwikkelen die alle onderwerpen van digitale geletterdheid behandelen en we zijn erg trots op het eindresultaat!

De afgelopen weken hebben wij verschillende lessen gegeven waarbij we onderdelen uit onze modules behandelden. Zo hebben wij op De Heemgaard in Apeldoorn en het Veurs Lyceum in Leidschendam met de leerlingen gewerkt aan: het maken van een eigen website, programmeren van robots en allerlei ICT basisvaardigheden. Deze lessen waren erg leuk en zowel de feedback van onze Apeldoornse- als Leidschendamse leerlingen was positief!

Op het Wellant Madestein gaan wij lessen verzorgen waarbij de brugklassers aan de slag gaan met mediawijsheid, robotica en co spaces. Ook zijn we hier weer gestart met onze huiswerkbegeleiding. Dit jaar is er een nieuwe coördinator aangesteld voor onze huiswerkklas op het Wellant Madestein: Ivo Batelaan, doorgaans een ijzersterke centrale verdediger die nergens bang voor is, zal dit jaar het aanspreekpunt zijn. DeBijlesStudent is erg blij dat we dit jaar weer samen kunnen werken met deze Haagse middelbare school.

Wij van DeBijlesStudent, en dan vooral de studenten die goed zijn in wiskunde, zijn gek op cijfertjes. Daarom hier nog enkele cijfertjes: DeBijlesStudent bestaat inmiddels 7 jaar en zit met haar huiswerkbegeleiding op 8 locaties. Wij tellen vandaag de dag, op 11 oktober 2019, 288 studenten die iedere dag klaar staan om leerlingen een duwtje in de rug te geven. Er zijn de afgelopen 3 weken 271 potjes tafeltennis gespeeld waarvan 81 driesetters en een service percentage van 83%. Dat is een stuk lager dan ons slagingspercentage van vorig jaar.