Proefexamens Natuurkunde VWO

VWO Oefenexamens Natuurkunde

Hier kun je oefenen met oude examens en bereid je jezelf perfect voor op jouw eindexamen natuurkunde. Klik op het desbetreffende examen, bekijk de antwoorden en vergeet niet de bijlage of uitwerkbijlage wanneer deze bij het examen inbegrepen zit. 

Opgaven-natuurkunde-2021
Antwoorden-natuurkunde-2021
Uitwerkbijlage-natuurkunde-2021
Bijlage-engels-2021
Opgaven-natuurkunde-2019
Antwoorden-natuurkunde-2019
Uitwerkbijlage-natuurkunde-2019
Bijlage-engels-2019

Waarom moet ik oude examens maken?

Er zijn verschillende redenen om oefenexamens te doen. Oefen oude examens om er zeker van te zijn dat je weet hoe het examen zal worden afgenomen. De examens worden zorgvuldig door het CITO voorbereid en uitgebreid getest en dit is dan ook het niveau dat je moet kennen. Ook leer je de veel gestelde vragen op het examen beter kennen. Door het antwoordmodel te bestuderen, raak je ook steeds meer vertrouwd met de soorten antwoorden die worden goedgekeurd. Als je dan je fouten bestudeert, maak je ze (hopelijk) in de toekomst niet meer. Als je voor elk vak meerdere oude examens maakt, ga je overeenkomsten zien. Het aankomende eindexamen zal dan ook geen geheimen meer voor je hebben. Wist je trouwens dat veel docenten proefexamens ook gebruiken als vragen ter voorbereiding op schoolexamens? Kortom, als je oude examens maakt, zal je betere cijfers halen. 

Examen Biologie Havo

Tips voor je eindexamens

  1. Zorg voor een goede planning
    Deel goed in per dag wat je per vak wilt oefenen. De eindexamens duren immers maar 2 weken en het is dan niet handig om een dag van te voren te beginnen met leren. Wanneer je voor jezelf een planning kan je ook gelijk zien of je nog op schema ligt. 
  2. Zorg voor zo min mogelijk afleiding
    Appen, You Tube, harde muziek en al dat soort afleiding zorgt voor vertraging tijdens je voorbereiding op je examens. Creëer voor jezelf een ideale studeerplek en houd deze plek opgeruimd en schoon. Want rommel zorgt namelijk ook voor afleiding.
  3. Neem de tijd voor ontspanning
    Aan één stuk door studeren van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat gaat je niet helpen. Het is goed om af en toe even je hoofd leeg te maken. Even een stuk wandelen, gamen of sporten is goed om even te resetten. Je zal zien dat je meer energie hebt en dat het studeren  makkelijker zal gaan.