25 september 2019

De eerste maanden van het nieuwe schooljaar

Het schooljaar is alweer bijna twee maanden onderweg en zo ook de huiswerkklassen en bijlessen van DeBijlesStudent. Dit jaar zijn we gestart op acht locaties met onze huiswerkklas; Spinozalaan in Voorburg, ‘s Gravendreef College Leidschendam, ‘s Gravendreef College Leidschenveen, Vlietland College Leiden, Wellant Madestein Den Haag, Dorpscentrum Oegstgeest, Vrije School Den Haag en Wellant Westvliet Den Haag waarover later meer.

De afgelopen weken is er tijdens de huiswerkklassen extra aandacht besteed aan de eerste toetsweek van het jaar. Sommige leerlingen zijn hier inmiddels al mee klaar, anderen zitten er nog middenin. We zijn erg benieuwd naar de resultaten en hopen dat deze over het algemeen net zo goed zijn als vorig jaar. Ook zijn onze individuele bijlessen weer gestart. De student docenten van DeBijlesStudent fietsen en OV-en weer door de regio, onderweg naar leerlingen om hen te helpen bij lastige vakken.

Daarnaast is DeBijlesStudent ook op kantoor druk bezig met het voorbereiden en plannen van lentescholen en examentrainingen. Deze vinden plaats vanaf de meivakantie en inschrijven hiervoor kan ook vanaf vandaag. We werken er hard aan om deze projecten net zo goed te laten verlopen als de voorgaande jaren.

Tot slot vermelden we graag nog dat de coördinatoren van het Wellant Westvliet in Den Haag voor dit schooljaar bekend zijn: Hugo van Diepenbeek en Bart Klinkenberg. Beiden hebben zij al ervaring met het werken op het Wellant en zij kijken er daarom naar uit om hier aan de slag te gaan. Ouders van de Wellant-leerlingen kunnen hen altijd bereiken voor vragen en opmerkingen!