Het eindexamen aardrijkskunde op het VMBO

Bijles aardrijkskunde VMBO

Waaruit bestaat het aardrijkskunde eindexamen?

Om je goed voor te bereiden voor het eindexamen aardrijkskunde op het VMBO heeft DeBijlesStudent de belangrijkste onderwerpen voor jullie op een rijtje gezet! Allereerst beginnen we met het onderwerp: neerslag. Vervolgens komen de onderwerpen luchtdruk, wind & de Wet van Buys Ballot en de waterkringloop aan bod. Ook worden de seizoenen, klimaten, klimaat in Spanje en Nederland en het klimaat in de VS besproken. Vervolgens worden het broeikaseffect, orkanen en aardbevingen uitgelegd!

Tips voor het eindexamen aardrijkskunde

Deze belangrijke onderwerpen dien je goed te begrijpen voor het eindexamen. Geen stress alles is stap voor stap uitgelegd zodat het heel een stuk makkelijker zal gaan!

Een aantal tips voor de voorbereiding. Begin op tijd met leren en oefen de opgaven goed. Denk niet meteen dat je het kent na een keer lezen. Schrijf rijtjes met belangrijke informatie op en lees het meerdere keren door. Herhaling zorgt ervoor dat je het goed zal onthouden!

 

Lees altijd de vraag rustig door

Een aantal tips voor tijdens het examen: lees altijd eerst de vraag rustig door. Bekijk de bronnen indien van toepassing goed. Een bron wordt niet zomaar bij de vraag gezet, bekijk deze daarom goed en let op de titel, legenda en inhoud. Een belangrijk onderdeel van het examen is kaartvaardigheid. Zorg dat je hier goed mee oefent. Ook is het belangrijk dat je antwoordt in hele zinnen en geef niet meer antwoorden dan gevraagd wordt, dit wordt niet nagekeken. Bij het examen heb je geen atlas nodig, de kaarten die je moet gebruiken zullen bij het examen gegeven worden.

Als je dit allemaal doet, gaat het helemaal goed komen.

Succes met het leren voor je eindexamen aardrijkskunde!