Het eindexamen aardrijkskunde

Bijles aardrijkskunde VWO

Welke onderwerpen komen op het eindexamen?

Om je goed voor te bereiden voor het eindexamen aardrijkskunde op het VWO heeft DeBijlesStudent de belangrijkste onderwerpen voor jullie op een rijtje gezet! Allereerst beginnen we met het onderwerp: hoe maak je een samenvatting? Vervolgens komen de onderwerpen klimaat, lagen in de atmosfeer en agglomeraties aan bod. Ook wordt de opbouw van de aarde, platentektoniek, aardbevingen en orkanen besproken. Verder komt landdegradatie, verwering en klimaatverandering ook uitgebreid voor. 

Deze belangrijke onderwerpen dien je goed te begrijpen voor het eindexamen. Geen stress alles is stap voor stap uitgelegd zodat het heel een  stuk makkelijker zal gaan!

Tips voor het eindexamen aardrijkskunde

Een aantal tips voor de voorbereiding. Begin op tijd met leren en oefen de opgaven goed. Denk niet meteen dat je het kent na een keer lezen. Schrijf rijtjes met belangrijke informatie op en lees het meerdere keren door. Herhaling zorgt ervoor dat je het goed zal onthouden!

Een aantal tips voor tijdens het examen: lees altijd eerst de vraag rustig door. Bekijk de bronnen indien van toepassing goed. Een bron wordt niet zomaar bij de vraag gezet, bekijk deze daarom goed en let op de titel, legenda en inhoud. Een belangrijk onderdeel van het examen is kaartvaardigheid. Zorg dat je hier goed mee oefent. Ook is het belangrijk dat je antwoordt in hele zinnen en geef niet meer antwoorden dan gevraagd wordt, dit wordt niet nagekeken. Zorg dat je goed weet hoe je met je atlas moet werken, oefen hier dan ook meermaals mee.

Je kan het!

Als je dit allemaal doet, gaat het helemaal goed komen.

Succes met het leren voor je eindexamen aardrijkskunde!